Revista digital EL SABALLUT

diumenge, 13 de setembre del 2009

Derbi: Terrassa - Sabadell


Fins al moment no he parlat encara de futbol, cosa rara, tot s’ha de dir. El fet és que tal i com va acabar la temporada passada ens va desinflar a tots els arlequinats com a un globus. Si a això li sumem que el primer partit de lliga fou una derrota i que els arbitratges, fins al moment, ens estan perjudicant de manera notable, ja ho he dit tot. Com a mostra, vegis el partit de Copa davant el Marbella, durant la pròrroga i en un tancar i obrir d’ulls hi va haver tres expulsions de jugadors del C.E. Sabadell. Casualment (o no) dos d’ells, Juvenal i Roberto Morales, són els llançadors de penals habituals de l’equip.
.
Passant pàgina arbitral, caldrà recordar que aquest passat diumenge vam vèncer (1-0) a un Lleida sense sort en aquest inici de lliga. El primer partit s’enfrontà al totpoderós Sant Andreu de Gaspar i el segon va visitar la Nova Creu Alta, un estadi del que, si els àrbitres no ho impedeixen, poden volar molt pocs punts aquesta temporada. Però això ja es veurà.
.
Ara però, tenim davant el partit, el derbi més interessant de Catalunya si sortim de la ciutat de Barcelona: Terrassa - Sabadell.
Per tercer any consecutiu es juga el clàssic en la tercera jornada de lliga, tot i que en les dues anteriors foren a Sabadell.
En ambdues ocasions els arlequinats ens vam imposar als vermells. De fet, des que Ramon Moya resideix a la banqueta saballuda mai ha perdut davant els veïns. Tres victòries (les dues visites a Terrassa, temporades 2006-07 i 2007-08 i una a Sabadell 2007-08) i un empat (a Sabadell, la temporada 2006-07).
.
Aquest derbi torna amb un panorama força similar al de la temporada anterior, el Sabadell que apunta maneres tot i que encara és d’hora per parlar de res més i un Terrassa que sembla que no pot aspirar a gran cosa més que no sigui salvar la categoria. Ja se sap que en el món del futbol mai dos més dos són quatre, però cada vegada hi ha menys sorpreses.
.
Per últim apuntar que serà, si més no, complicat que hi hagi gaire afluència d’arlequinats a l’Olímpic de Terrassa, un pont que provoca la Diada i a més entrades a 20 Euros, la més econòmica, és un preu no massa raonable pels temps que corren... i més encara perquè es podrà seguir en directe per televisió.
.