Revista digital EL SABALLUT

dimecres, 9 de setembre del 2009

Arenys de Munt 13·09·09 (i 2)


Per si a algú li quedava cap dubte de que l’estat espanyol ha reprimit, reprimeix i reprimirà qualsevol tipus de democràcia que no ens convingui, però han permès, permeten i permetran qualsevol tipus de dictadura que sí que els convé, només hem de posar la vista a Arenys de Munt. Val a dir que és on estan tots els ulls posats, des de fa dies, sobretot des de l’espanya profunda.
.
Com ja vaig advertir anteriorment, faran l’impossible per evitar un referèndum d’autodeterminació que, a fi de comptes, no ens n’oblidem, no tindrà cap tipus de validesa. Arenys de Munt no obtindrà la independència aquest proper diumenge. He d’afegir que malauradament serà així. Però, com deia, tot i així, ja tenim un jutjat que declara il·legal aquesta consulta popular.
Tanmateix però i a arrel a aquest fet, no s’ha prohibit una manifestació de la Falange. Un partit d’extrema dreta que en el seu moment va liderar Primo de Rivera, que no destacaria per ser demòcrata precisament.
.
Així doncs, en què quedem? No hi ha suficientment democràcia com per donar-li el poder al poble, però sí que n’hi ha perquè es passegin pel carrer (perquè serà així) aquelles banderes espanyoles, tan preconstitucionals elles, amb l’aligot al centre.
.
Val a dir però que l’estat espanyol està tornant a fer una feina enorme pels independentistes, em consta que fins i tot de manera internacional serà fent famosa la consulta sobiranista, gràcies a aquesta falta de sensibilitat democràtica que els caracteritza.
.
Per la seva banda, partits polítics teòricament catalanistes també s’han posicionat contra el referèndum. Segons ells només hi ha una manera de fer política, la seva evidentment (us sona allò de ‘això no serveix per res’?), titllen de poc (o gens) madurs i adults a qui s’atreveixen a donar aquest pas, tot i que potser són ells que no s’adonen que ja estan força passadets i fa falta sàvia nova, que ajudi als interessos del país i no als seus propis, que prou falta ens fa.
.

2 comentaris:

Martín L. ha dit...

Manel, llegeix bé la sentència. La prohibeix fer dintre de l'Ajuntament i recolçada per aquest, perquè llavors passaria a ser un Referendum, i aquestos segons la Consti, sols els pot proclamar el Govern Central.
En cap moment prohibeix fer la Consulta, com sempre se l'ha nomenat, al mitg de la Plaça. Si la volen fer de debò, que ho demostrin fent-la enmig del carrer, com faran la "mani" els fatxes, si no la fan una de dues: o son rucs, o tant sol busquen el conflicte intencionat.
Salut i República

Manel Escribà ha dit...

Benvolgut Martín L.,
sé que, de moment, la prohibició fa referència a que l'ajuntament li doni qualsevol tipus de suport 'institucional', tot i així, d'aquí a diumenge queden dies suficients com perquè es treguin un altre recurs de la màniga. Cosa que segur que faran.
D'aquí que parli de passat, present i futur.

Gràcies per la puntualització!
Salut!