Revista digital EL SABALLUT

dimarts, 19 de maig del 2009

Tota una declaració d'intencions


Antonio Basagoiti, el líder del PP al País Basc, en una entrevista al diari La Vanguardia ha declarat que 'el Tripartit és el vell, el nou és el pacte a Euskadi'.
.
Que tothom en faci les seves pròpies conjectures i en tregui les seves conclusions, la meva és que la idea dels populars no és altra que aniquilar tot allò que no sigui espanyol.
.
La idea del divideix i venceràs la tenen clara i ara busquen la tàctica del destruir als nacionalismes (que no siguin l'espanyol, evidentment) i després, quan ja estem ben ofegats i no tinguem veu, ja passaran a altres temes.
.
Queda en entredit en aquest cas la idea que tenen alguns de diferenciar només dretes d'esquerres, és evident que és antinatural, que l'únic que busca el pacte PSE-PP és apartar als qui els fan nosa a Euskadi. Quan els convé no tenen cap mena de problemes en anar agafats de la mà. I no és la primera vegada que ho veiem. Ja ho van demostrar en unes de les seves primeres declaracions el nou Lehendakari, dient que volia acabar amb ETA en aquesta mateixa legislatura. El Patxi López encara portava el ralentí de les eleccions posat, perquè si és sincer amb ell mateix, sabrà que el que està fent són brindis al Sol.
.
Tanmateix ja sabem que els catalans tenim per costum des de ja fa massa anys, emmirallar-nos a Euskadi en moltes coses, simplement copiar, començant pel concert econòmic (aquell que no tindrem fins a ser independents), per aquesta vegada val més que prenem bona nota de com les gasten i fem-nos una idea de com pot anar tot plegat en un futur no passa llunyà.
.
I furgant en el tema, veurem com el senyor Basagoiti titlla d'ERC d'extremistes i, en paraules seves, creu que el futur ha d'anar cap al centre. El que no em queda clar és si vol dir el centre polític o el centre de l'estat. Evidentment és el seu punt de vista. El que m'ha semblat simplement absurd i brutal i no és massa subtil que diguem, quan parla de no obligar als estudiants a fer les classes en l'idioma que no vulguin... però evidentment tots sense excepció estan i estaran obligats a aprendre el castellà. Patètica la visió dels populars i dels qui els voten.
En altres paraules, el que voldria és que tot es centralitzés i deixéssim de molestar.
.
Esperem que no ens agafin amb els pixats al ventre.
.