Revista digital EL SABALLUT

divendres, 8 de maig del 2009

El partit més important de l'any


A tot o res. Aquest diumenge, a partir de les 6 de la tarda, es disputa l'última jornada de lliga de la Segona Divisió, grup III, on el Centre d'Esports Sabadell es juga la classificació per la promoció d'ascens a la Segona Divisió A.

Després d'una primera volta decepcionant, deixant molt per desitjar, la segona ha estat ben al contrari, essent el conjunt arlequinat el millor de la categoria en aquest tram. Fins i tot amb uns números escandalosos, guanyant deu d'onze partits seguits. Aquesta ratxa va portar als homes de Ramon Moya fins a tercera posició a la taula -posició que no s'ha abandonat-, a només quatre punts del l'actual líder (Alcoià), que havia arribat a tenir una renda de quinze punts per davant dels sabadellencs.
.
Tot i així, l'equip s'ha desinflat en el moment just on havia de donar el do de pit final i ja en el mes d'abril no va ser capaç de guanyar cap dels quatre partits, només tres empats i una derrota i els números no s'han millorat en els dos partits jugats en aquest mes de maig, on un empat i, sobretot, la derrota al descompte al camp del Barcelona Atlètic no han permès certificar la classificació matemàtica a les promocions d'ascens.
.
Aquest diumenge doncs, l'última possibilitat. El rival no és més propici, precisament el líder, l'Alcoià, és qui visita l'estadi de la Nova Creu Alta, amb l'esperança de treure'n els tres punts per assegurar-se la primera plaça pel play-off. I és que ja se sap que aquesta temporada quedar primer te molts més avantatges que no pas quedar segon. Per començar, els líder de cadascun dels quatre grups jugaran una eliminatòria entre ells. Els dos equips que guanyin, ascendeixen automàticament. Els altres dos, van a una repesca i acabaran jugant -si van passant eliminatòries- fins a tres eliminatòries. El mateix que els segons, tercers i quarts classificats de cada grup.
.
El Sabadell, per la seva part, es juga quedar tercer, quart o en el pitjor dels casos, cinquè i per tant, fora de la promoció.
Val a dir que números i estadístiques en mà és quelcom complicat que es doni aquest cas. Només una possibilitat de 27 deixen fora del play-off, per tant, hi ha més d'un 96% de possibilitats d'accedir. Només una derrota nostra sumada a les victòries de Sant Andreu i Barcelona Atlètic ens deixaria fora.
Lògicament per aconseguir, a més, certificar la tercera posició l'estadística baixa una mica, ja que són 6 les possibilitats (de les 27) en les que es perdia aquest tercer lloc. Això es tradueix, estadísticament en més d'un 74%.
Una última dada per a l'esperança: L'Alcoià mai ha estat capaç de guanyar a l'estadi de la Nova Creu Alta.
.
A tot això, i perquè l'estadi presenti el millor aspecte possible, el club arlequinat ha decretat preus populars pel partit, així que una entrada anticipada (des de ja i demà al vespre a les oficines de l'estadi i a diferents punts de la ciutat) val només 5 Euros, mentre que el mateix diumenge, a guixetes, en valdrà 10.
.
Si tot això encara deixa incrèduls a alguns, ens aferrarem a que el Sant Andreu, actual quart classificat, rep la visita del Vilareal B, que es troba empatat a punts amb l'Alcoià i el mateix que he apuntat sobre l'Alcoià ho puc fer sobre el Vilareal que, a més, ens en deurà una si aconseguim superar als alacantins.
El tercer en discòrdia és el Barcelona Atlètic que, a priori, és qui te el partit més assequible, a Benidorm. Tot i així, els també alacantins es juguen no haver de jugar la promoció de descens a Tercera Divisió. És una possibilitat realment complicada i remota, però els fa falta un punt per certificar-ho sense esperar ajudes (o ensopegades) de tercers.
.