Revista digital EL SABALLUT

dimecres, 27 de maig del 2009

Segur que hi ha eleccions?



Em responc jo mateix: sí.
.
Tot i així, val a dir que no es veu per enlloc aquell ambient d'eleccions que, al menys a la majoria, els ofega -no en un sentit literal-.
.
Abans d'ahir mateix (dilluns) el candidat d'ERC, Oriol Junqueras, va venir a fer l'acte central de campanya al Vallès Occidental. Ho va fer en un recinte tancat, en una sala d'un hotel. Quasi d'amagatotis.
.
Només per les noticies es poden veure als polítics xerrant, poques vegades parlant i menys encara explicant-nos les seves propostes europeistes.
.
La majoria prefereixen treure les ungles per esgarrapar als rivals amb desqualificacions que en realitat els acaben desqualificant a ells mateixos. Per mostra, les campanyes dels socialistes, avisant dels perills dels dimonis peperus (o ells o nosaltres) o les ventades del Mayor Oreja, explicant amb to orgullós que no li deixaven parlar euskera a casa, no fos cas que no aprengués correctament el castellà.
.
Si a això li sumem que avui mateix tenim final de Lliga de Campions (nom equívoc i erroni en totes les seves paraules, perquè ni és lliga ni només hi participen campions), que la juga un equip del principat, ni us explico on quedarà la campanya si el F.C. Barcelona la guanya.
.
A més, a la majoria no els interessarà (espero equivocar-me i ja m'ho fareu saber), però el meu C.E. Sabadell està jugant les eliminatòries d'ascens a Segona Divisió A, pel que ara mateix la campanya electoral no la tinc en un segon terme, sinó que la tinc en un tercer o qui sap si quart.
.
És de suposar doncs, que si els arlequinats ens queda tant lluny, ja ni en parlem dels culés. I la pregunta del milió: Pot tenir conseqüències en dites eleccions que el Barcelona, amb el sentiment catalanista que diuen que genera, guanyi la orelluda? La resposta la tindrem el proper 7 de juny.
.