Revista digital EL SABALLUT

dimecres, 6 de maig del 2009

Catalunya no és Euskadi...



El títol no me l'he inventat jo, l'he llegit per algun diari. Val a dir que és d'una evidència aclaparadora alhora que també és una sobirana ximpleria (amb perdó), possiblement per tan evident com és.
.
Aprofundint però en el que s'ha de llegir entre línies, trobarem que es parla de la situació política que s'ha esdevingut a partir de que Patxi López és Lehendakari.
.
Què voleu que us digui, no em sorprèn que PSOE i PP s'hagin unit per fer fora dels poder als nacionalistes bascos i arraconar al partit més votat. En això ja en tenen la mà trencada per casa nostra. Algú dubte doncs, que donat el cas, farien el mateix a Catalunya? Afortunadament, ara per ara, és aritmèticament impossible, però -reitero- algú dubte que aquest pacte que alguns anomenen 'antinatura' es pugui donar al Principat? Perquè no? Alguns parlen només i exclusivament de dretes i esquerres quasi com a única forma de vida i aquest clau roent s'agafen. Ara bé, en un estat com el que ens ha tocat viure hi ha una altra dualitat i no és altra que la nacional.
El pacte a Euskadi és un front espanyolista versus basc, tal i com aquí seria també un front espanyolista tot i que en aquest cas, lògicament, versus catalanista.
Ho podran disfraçar amb el vestir que vulguin, però l'espanya federal tan brindada al Sol de ZP no es veu per enlloc i ja porta uns anys a l'executiu espanyol perquè alguna llum al final de túnel s'hauria d'haver començat a veure, però ni rastre, anem completament a les palpentes, o qui sap si, des d'ara, amb un pacte tan torero com el que ens ocupa, regui encara més les arrels nacionalistes d'uns i altres.
.
Sigui com sigui, a partir d'ara alguns obriran els ulls (altres simplement miraran a una altra banda) per adonar-se que l'herència d'Aznar no queda tan lluny de ZP i cia. com alguns havien arribat a pensar. Perquè no hi ha lloc a dubtes: el pacte de govern a Euskal Herria es va signar a Madrid.
.