Revista digital EL SABALLUT

dimecres, 23 d’abril del 2008

Feliç Sant Jordi a tothom!!!


La diada d'avui és una de les que més m'agraden de tot l'any.
Diria que les dues que més m'agraden són l'Onze de Setembre i Sant Jordi. Les dues, evidentment, tenen connotacions clarament catalanistes.
L'Onze de Setembre ens ha arribat sobrevinguda, no li hem de buscar cap significat més enllà del que ja té. La resistència del poble català envers l'imperialisme espanyol.
Pel que fa a la diada de Sant Jordi, li hem donat un altre caire. L'hem convertit en el nostre dia dels enamorats. A la resta del món ho celebren per Sant Valentí. Nosaltres, més xulos que un vuit, ho celebrem el dia del nostre patró. El patró de Catalunya.
Posteriorment hem ampliat la diada convertint-la en el dia del llibre, fomentant així la lectura i per tant, afavorint la cultura sense imposicions ja que cadascú llegeix el llibre o llibres que escull... o li regalen.
A mi particularment m'agrada passejar-me pels carrers veient la gent, les parades de roses i de llibres i fer un cop d'ull a les novetats literàries i a les que no són tan novetats, també.
Últimament sembla que hi ha el debat sobre si hauria de ser festiva aquesta diada i la veritat és que tinc el cor dividit en aquesta qüestió. Als qui ens agrada, possiblement la gaudiríem millor, però també s'ha de reconèixer que les festes, d'alguna manera, fomenten que les tradicions es perdin, ja que molta gent prefereix passar el dia a la platja, marxar a la montanya o simplement quedar-se a casa dormint i aquesta festivitat perd el seu encant.
I per cert: moltes felicitats als Jordis i les Jordines!

1 comentari:

Albert ha dit...

Bones, està clar que és un dels dies més bonics qu hi ha, fa un goig......

A mi m'emociona aquest dia.....

Salutacions