Revista digital EL SABALLUT

dijous, 3 d’abril del 2008

Oficialistes versus no oficialistes o abús de poder

No m'està agradant gens el que s'està fent des de la web oficial d'ERC.
Lògicament la web i el mailing que rebem els militants, està tot controlat per l'executiva actual, amb Carod i Puigcercós al davant (no pronuncieu els dos cognoms de cop, que ara ja quasi és prohibit fer-los entrar a la mateixa frase si no és per mostrar antagonismes).

Així doncs, des d'aquesta situació de poder i avantatge, es fa propaganda de les candidatures oficialistes: Ernest Benach i Rafael Niubó, per part de Carod-Rovira i Joan Puigcercós i Joan Ridao per l'altre.

Es deixa completament al marge als sector crítics.

Per la web oficial del partit, els qui seran candidats a la presidència, Joan Carretero (Reagrupament.cat) i Bertran (Esquerra Independentista), simplement no existeixen.

Lleig, molt lleig. Aquesta és una posició de poder, d'avantatge i que és utilitzada en us propi i personal.

Jo em pregunto: quin dret tenen Benach i Puigcercós a anunciar les seves candidatures a la web oficial i no en tenen Carretero, Bertran o qualsevol altre militant?

Diu la dita que per la boca mor el peix i aquest n'és un altre exemple. S'omplen la boca dient que tothom és igual, que tothom te els mateixos drets, però a l'hora de la veritat alguns es fan la foto i es ben asseguren de sortir a la portada, mentre que a altres els deixen a l'ostracisme.

Que jo sàpiga (o almenys així hauria de ser), Benach i Puigcercós necessitaran el mateix nombre d'avals per presentar-se a president que Carretero o Bertran, però és evident que alguns existeixen perquè hi són, es palpable la seva figura, tenen un estatus, mentre que altres hauran de demostrar-ho.