Revista digital EL SABALLUT

dilluns, 28 d’abril del 2008

Oli de gira-sol: sí però no, no però sí...


A casa cuinem amb molt poc oli, pel que fem servir sempre oli d'oliva verge, que és més car que els demés, però al cap i a la fi, pel poc ús que en fem, afortunadament ens ho podem permetre.
Això no és així a tot arreu, hi ha gent que té per costum utilitzar molt oli o simplement la butxaca va massa buida que ho han de fer amb olis més econòmics.
Aquests dies aquestes persones tenen un greu problema. Resulta que el ministeri de sanitat ha dit que s'ha d'anar amb compte amb l'oli de gira-sol, que val més que no s'en faci servir perquè, pel que sembla, n'hi ha que està contaminat.
Ho expresso d'aquesta manera tan genèrica perquè és la sensació que tinc de la manera que s'explica el govern de l'estat.
Les coses pel seu nom: no tenen ni idea de quin és l'oli adulterat i per això ens ho diuen d'aquesta manera. Sembla ser que no tenen en compte que moltes vegades és molt pitjor el que no s'explica que el que s'explica i (jo sí) m'explicaré:
No es pot dir que hi ha 'algunes partides d'alguns olis' que no són aptes pel consum i que aquestes no siguin retirades del mercat. Quan hom alerta de quelcom per l'estil ha de dir, com a mínim, quines són les marques que poden tenir aquest problema amb el seu producte. No fer-ho repercuteix en unes companyies que deixaran de tenir uns ingressos per la por dels consumidors a tot i a tothom. S'exposen doncs, a que dites companyies demandin per danys i perjudicis i les indemnitzacions corresponents per part de l'estat per aquestes pèrdues que tindran. I la següent pregunta és: qui pagarà aquestes indemnitzacions? Evidentment els contribuents.
Si aquesta és la manera de fer del nou govern de ZP, anem llestos...