Revista digital EL SABALLUT

dimarts, 1 d’abril del 2008

Qui no sap de què parla, millor que calli

Aquest migdia, per aquelles casualitats de la vida he hagut d'agafar el cotxe, poc habitual en mi, ja que tinc la sort de poder-me desplaçar a peu a tot arreu on he d'anar en un dia habitual. Avui però, he d'anar a recollir uns encàrrecs.
El tema és que, com que anava amb el cotxe, he posat la ràdio. Ja tenia sintonitzat Catalunya Ràdio, cosa que ja m'estava bé. En aquesta emissora estaven fent una mena de taula rodona on els contertulians hi deien la seva sobre un tema actual. Un tema que, pel que sembla, conec millor jo que tots els qui estaven a la taula. Parlaven del proper Congrés Nacional que farà ERC. Els contertulians deien no conèixer les diferències entre els candidats que, de moment, hi ha per ser presidir el partit. Tot i així, havent reconegut no conèixer el tema, l'analitzaven.
Em sembla molt bé la conversa... si es fa a la barra d'un bar, però dir en una emissora de ràdio que 'jo no conec el tema, però crec que...' només te un nom i és banalitzar.
Pitjor encara ha estat quan han dit que no hi ha diferències entre els candidats, que no se sabia els programaris d'uns i altres i que havien de donar estabilitat al govern i, si hi havia eleccions, no hi havia estabilitat.
Anem a pams: si aquests contertulians no saben els programes d'uns i altres és el seu problema. Només necessiten mirar les webs: Puigcercós a la web oficial d'ERC, Carretero a Reagrupament.cat i Bertran a Esquerra Independentista.
A partir d'aquí, informant-se una mica, és quan han de parlar d'un tema o d'un altre.
Per altra banda, qui ha dit que el govern de la Generalitat no tindrà estabilitat? Que ningú dubti que el més important per un partit, sobretot quan està al govern, és donar-li estabilitat al país. I més si estem parlant d'ERC i Catalunya. Aquest és un tema que ha de quedar fora de qualsevol dubte. Una altra cosa és què es farà a partir de les properes eleccions que, surti el candidat que surti, ha de tenir molt clar què ha de fer i saber el perquè es van guanyar tants vots ara fa quatre anys i el perquè s'han anat perdent tants vots en aquest mateix període de temps.
Resumint, Catalunya Ràdio sempre m'ha semblat una grandíssima emissora, però els contertulians han de saber de què han de parlar i que s'ho estudiïn mínimament, sinó és una falta de respecte a l'oient que, si no coneix el tema, després de sentir algunes opinions d'algú que no sap de què parla, però com que surt a la ràdio deu ser un entès, acaba per desinformar-me.