Revista digital EL SABALLUT

dimarts, 29 d’abril del 2008

Conveni Ajuntament - C.E. Sabadell



Per fi l'ajuntament de Sabadell s'ha decidit a moure peça per fer que el Centre d'Esports Sabadell tingui un futur una mica més digne.
Com acostuma a passar amb l'ajuntament de Sabadell, s'ha fet tard i malament. Sentireu a dir que les ajudes al club són més del doble i efectivament així és, però de nou tornem a picar amb la mateixa paret.
Primera pregunta: Perquè ara? La resposta és molt simple i la trobem en la massa social del club, els seus socis i seguidors. Des del fòrum ex-oficial del club es va començar a parlar ara fa uns tres mesos de la possibilitat d'endegar una campanya de recollida de signatures per demanar a l'ajuntament una implicació major en el club ja que, a través de la Fundació de l'Esport Sabadellenc, n'és l'accionista majoritari. Els afeccionats arlequinats van decidir no fer res fins que la situació del primer equip deixés enrere el perill de descens, que fins no fa massa setmanes era una possibilitat palpable.
Ara doncs, passat aquest perill i sense possibilitat de demanar explicacions, l'equip de govern ha fet públic un conveni amb el club per la temporada actual i les tres properes.
Les quantitats són les següents:
Temporada actual (2007/08): 75.000 euros
Temporada 2008/09: 160.000 euros
Temporada 2009/10: 170.000 euros
Temporada 2010/11: 180.000 euros
Evidentment són quantitats superior, sobretot a partir de la temporada vinent, però que no suposen uns augments com per pensar que el primer equip tindrà el play-off assegurat la temporada vinent, ni molt menys.
Diguem que és allò del pa per avui i gana per demà.
A més, cal afegir que hi ha un punt força curiós i és el que indica que dites quantitats es deixaran de pagar/cobrar en un suposat cas d'ascens de categoria. Alguns ja s'han afanyat a apuntar que és perquè al ser una categoria superior, aquestes quantitats serien superiors. Llàstima que això no ho diu enlloc i llàstima que tampoc s'indiquen quines podrien ser aquestes quantitats superiors.
Degut a això, la idea de fer una campanya de recollida de signatures per demanar una major implicació de l'ajuntament ja queda anul·lada, tot i que les quantitats siguin ridícules. A qui se li ha d'anar a dir que, tot i que es pagui més del doble, el propietari del club continua sense creure en el C.E. Sabadell?
En resum, de nou un moviment estratègic ens portarà fins el 2011, casualment any electoral... i també casualment és l'any que els terrenys de Can Borgunyó (Estadi de la Nova Creu Alta i Olimpia) passaran a ser propietat pública.