Revista digital EL SABALLUT

divendres, 11 d’abril del 2008

Cap de setmana esportiu


Aquest cap de setmana esportiu és una mica més especial, ja que aquest vespre es celebra la Festa de l'Esport Sabadellenc. S'arriba ja a la 55a. edició i per informar-vos el millor possible, copio el paràgraf clau que es pot llegir a la web de Ràdio Sabadell:

Com cada any el moment més especial de la vetllada serà quan es faci oficial el nom del millor esportista i millor entitat esportiva de l'any passat. En la primera categoria opten al guardó la nedadora Esther Núñez, la waterpolista Mònica Santos, la tae-kwondista Josefina López, la ciclista Sandra Santanyes, les germanes trialeres Mireia i Gemma Abant, la jugadora de bàsquet Lucila Pascia, l'alpinista Josep Noguera, el pilot Marc Gené i l'atleta Miquel Quesada, aquest últim defensant el títol que ja va aconseguir en l'última edició de la Festa. En el segon apartat, el d'entitats, busquen ser reconegudes com les millors del 2007 el Centre d'Esports Sabadell, el Club Esportiu Mercantil, l'Esportiu Bicisprint, l'OAR Gràcia Sabadell, l'Associació Esportiva Can Deu, el Cercle Sabadellès 1856, el Club Tennis Sabadell, el Club Gimnàs Llenas, la Unió Excursionista Sabadell i la Joventut Atlètica Sabadell, vigent campiona.

Segons em diuen (jo ho ignoro), al ser membre del Consell Municipal de l'Esport, hi hauria d'estar convidat, però no és el cas. Ni idea del perquè, però tampoc hi podria assistir, ja que tinc un fill, l'Arnau, que la setmana vinent fa set mesos i ell va per davant de tot.

Des d'aquí doncs, vull felicitar a tots els nominats, ja que estar entre aquests ja és un premi i un honor.



I anant a l'essència de l'esport, començaré el repàs als compromisos esportius més destacats del cap de setmana:

L'OAR Gràcia Sabadell visita la pista del Corazonista El Anuario.net de Saragossa, cap dels dos equips es juga res, ja que els verd-i-blancs com a molt poden assolir la quarta plaça, mentre que els aragonesos no tenen opcions de conquerir la segona plaça. Serà un partit de tràmit.

Ja a Sabadell, vull destacar altra vegada l'enfrontament de diumenge al matí (a les onze al CEIP Teresa Claramunt) entre el Club Falcons Sabadell i l'A.D. Vincios gallec. És l'últim partit de lliga i si els palistes sabadellencs obtenen la victòria, jugaran les fases d'ascens a Super-Divisió.

Poc més d'una hora més tard, a un quart d'una del migdia, dóna inici el partit de bàsquet entre l'Image-Sabadell-Gapsa i el C.B. Tarragona. Els tarragonins són desens i només han guanyat un dels tres últims enfrontaments, tot i que en principi havien de ser un dels gallets del grup, ja que han acabat de descendir de categoria i eren, en teoria, uns dels aspirants a reconquerir-la. Per la seva banda, els arlequinats també necessiten la victòria per sortir del pou i és que una ara mateix la classificació està tan ajustada que podrien passar a ocupar la tretzena plaça. Tot i així, cal recordar que el partit jugat al Tarragonès va acabar amb un escandalós 81-50.

El diumenge per la tarda la cita és a la Nova Creu Alta on, el Centre d'Esports Sabadell i el C.E. L'Hospitalet juguen un partit que serà d'allò més emocionant. Els arlequinats tornen a l'estadi després de dues victòries a camp contrari, la primera al camp del líder, Girona, i l'altra a Santa Coloma de Gramanet, un camp on històricament no li ha anat bé als saballuts. Les dues victòries han estat pel mateix resultat 0-2. Amb 43 punts, a 2 de la salvació (virtual), amb 6 partits per disputar (18 punts), sembla que només mantenir la categoria sigui un objectiu pobre a hores d'ara. L'Hospi, per la seva part, es troba en llocs de descens, tot i que si ara fa un mes eren carn de Tercera, ara sembla un altre equip. Després de quatre victòries consecutives ja frega la salvació. Un duel que promet ser d'allò més interessant.