Revista digital EL SABALLUT

dimarts, 6 de maig del 2008

Nosaltres paguem, nosaltres decidim!


Al final es farà el trasvasament de l'Ebre cap al Llobregat per pal·liar la sequera a les comarques barcelonines. Per cert, que li podran canviar el nom les vegades que vulguin, però continuarà sent un transvasament (van voler fer el mateix amb les pasteres, que ara ja no ho són, van passar a ser caiucs... i va semblar com si deixessin de jugar-se la vida una colla d'immigrans en una embarcació infrahumana).
Aquest fet ha provocat la indignació a les comarques tarragonines i animadversió cap al govern que, en teoria, els ha de protegir.
Vaig apuntar en un article anterior que, com a catalans, ens hauríem d'haver ajudat en aquest tema -com hauríem de fer en tots els temes-. El problema és que des de les terres de l'Ebre ja s'han cansat de ser els que sempre reben i s'han tancat en banda i de ben segur que d'ara en endavant miraran en el seu propi benefici deixant de banda la resta de catalans.
El govern català, a més, s'ha tornat a deixar estafar per Madrid (i van...), ja que haurem de pagar la infrastructura amb els nostres propis recursos (i van...) mentre que la decisió de si es pot tocar l'aigua o no dependrà de Madrid (i van...). En altres paraules: tu fes el que has de fer, et gastes els quartus, però no toquis res si jo no t'ho dic.
De fet, ja no m'extranya res d'un govern en el que hi ha un president de la Generalitat que diu 'Amén' a tot el que se li mana des de Madrid. Per alguna cosa el PSC no és res més que la filial a Catalunya (que no la filial catalana, no arriben ni ha això).
El que no acabo d'entendre és la posició d'ERC en tot el procés. Donant, altra vegada, una imatge de no saber què s'ha de fer, si marcar territori propi (que seria votar en contra) o deixar-se portar per l'acció de govern (que seria votar a favor). Com que hi ha el dilema, s'ha tornat a agafar el camí del mig. Simplement patètic. Ho sento no trobo cap altre qualificatiu. I encara hi ha qui defensa un govern d'entesa d'esquerres... el que no diuen és que, per força, ha de ser amb una esquerra espanyola cada vegada més centralista.
És ben simple: no es pot estar d'acord amb el PSC al Parlament i estar de punta amb el PSOE a Madrid. La raó és ben simple: el PSC sempre farà el que li digui el PSOE, tant a Madrid com al Parlament. Més clar, el tema que ens ocupa: l'aigua.
Per altra banda, m'ha arribat a les orelles que el 25è. Congrés Nacional d'ERC es podria fer precisament a les terres de l'Ebre... llàstima que no hi podria anar, perquè de ben segur que seria entretingut.

3 comentaris:

Albert ha dit...

Es farà el congrés a les terres del Ebre,?¿?¿?¿ quin morbo !!! la veritat és que està la cosa molt rareta i aqui ens estem donant entre nosaltres , i qui surt perjudicat és catalunya...ara que jo he sentit un altre rumor...que al octubre, després del estiu i del congres, ens foten fora del govern,,,,,,,a veure si es veritat i fem una oposició digna, i comencem a remuntar...
Salut i republica....

Manel Escribà ha dit...

Això m'han comentat Albert,
el que no sé és si simplement es tractava d'una broma tenint en compte "com està el pati".

Albert ha dit...

bones manel, doncs si, fa pinta de ser una broma, si no ja m'explicràs quin panorama......