Revista digital EL SABALLUT

dijous, 8 de maig del 2008

Algú s'en recorda d'en Franki?


Aquest matí, anant cap a la feina, escoltava la ràdio, RAC1 per ser més concrets, resulta que és de les poquíssimes emissores que han tractat el "famós" tema d'en Francesc Argemí, conegut com a Franki. Un jove de Terrassa que ha estat condemnat a presó per despenjar la bandera espanyola del balcó de l'ajuntament de la seva població. Segons la versió oficial, també hi ha va haver encarament cap a la policia. Estem parlant d'un fet ocorregut fa sis anys, al 2002.


Com diu el propi Basté al seu programa, és evident que no s'han d'anar arrancant banderes dels ajuntaments, però també és evident que engarjolar a algú per un fet com aquest al costat de violadors, lladres i/o assassins és absolutament desproporcionat. Per cert, la pena de presó és de dos anys i tres mesos.




Per altra banda, com va passar amb n'Èric Bertran, m'esperava alguna reacció per part de la direcció d'ERC. La meva sorpresa ha estat que, almenys de moment, no n'hi ha hagut cap ni una. En Carod prefereix fer presentacions de llibres, somniant amb el 2014. Per la seva banda, en Puigcercós (ara tot s'ha de mirar per separat quan es parla d'aquests dos personatges), només pensa en les eleccions del partit, fent-nos propaganda dient que agafarà per banda al Montilla per reclamar-li el concert econòmic.




El fet és que a la web oficial d'ERC no en diu nin mitja paraula. He buscat a les webs dels grups que es presenten a les eleccions per la direcció del partit. Ni a Gent d'Esquerra (Puigcercós i Ridao) ni ERC Futur (Benach i Niubó), casualment les dues candidatures oficialistes, ni hi surt res de res, de fet són webs exclusivament electorals en el sentit més pur de la paraula, en canvi, a les webs dels sector crítics sí que es preocupen d'en Franki: tant a Reagrupament.cat (Carretero i Carandell), com a Esquerra Independentista (Renyer i Betran) sí que en parlen i fan les seves valoracions.




De nou, torno a exposar una reflexió: quin és el camí que volem seguir? Formar un govern eminentment d'esquerres, encara que això comporti pactar amb l'esquerra espanyolista més rància de l'última dècada (d'aquelles que amb una trucada fan re-penjar la bandera espanyola a Governació) o un que dignifiqui les nostres institucions, les faci ser més catalanistes i no amagui el cap sota l'ala quan algú reb un tracte injust i completament desproporcionat quan (en el cas que ens ocupa) s'el jutja i condemna per injuries als símbols espanyols.