Revista digital EL SABALLUT

dimarts, 20 de maig del 2008

Neutralitat històrica???



Segons un article publicat al diari Avui+ (accés directe a la noticia), el PP demana 'neutralitat històrica' a la comissió que prepara els actes per commemorar el 300 aniversari de la fi de la Guerra de Successió.
Neutralitat històrica... aquest terme encara no l'havia llegit ni escoltat mai. Ja no ho podré dir.

Sempre havia sentit a dir, això sí, que la història l'escriuen els vencedors. Són aquests qui tenen el poder de fer creure a les generacions posteriors com va anar tot plegat. Els vençuts no tenen ni veu ni vot. Això és així aquí i al Tibet.
Les paraules del líder del PP a l'ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, només es poden traduir d'una manera: no feu quedar malament al Borbó de torn.
Quina neutralitat història s'espera quan es van abolir tots els drets de Catalunya, es va intentar tallar de socarrell qualsevol vestigi del que fou el nostre poble, amenaçaren a Cardona, l'última plaça que aguantava la defensa de cremar tot Barcelona si no capitulaven, aixecaren La Ciutadella per evitar revoltes... entre moltes altres coses.
Afortunadament seguim dempeus, o potser hauria de dir de genolls, però seguim aquí. Ara, quan falta poc pels 300 anys d'ocupació, ens volen silenciar fins i tot els records i la memòria.
Podran donar les pinzellades que vulguin a la memòria històrica de la guerra civil, fer veure que els Nacionales es van portar la mar de bé i que el Generalísimo va fer servir el garrot vil perquè era l'eina més humanitària per llevar la vida, però la guerra de successió, la del 1714, els va gran, massa gran, fins i tot a ells, que són uns experts en suavitzar la història al seu gust.