Revista digital EL SABALLUT

dijous, 29 de maig del 2008

No s'ha de tenir por de la democràcia


S'enten per democràcia: Doctrina política que defensa la intervenció del poble en el govern i en l'elecció dels governants. La versió estesa la teniu aquí.

A les espanyes sembla que els fa por aquesta paraula. S'omplen la boca parlant de democràcia i de llibertat, però usen el terme a conveniència, no és el mateix per tothom.

A Euskal Herria tenen un Lehendakari que un dia es va atrevir a parlar-los sobre el significat d'aquesta paraula, en tota la seva esplendor, però els espanyols no el van voler escoltar, no els interessava el que els deia. Ara, aquest Lehendakari, vist que a les espanyes no volen parlar sobre democràcia, ha decidit que el seu país tindrà una democràcia plena, perquè preguntarà al seu poble què vol.
A les espanyes diuen que volen la pau, a Euskal Herria els fa falta. Ells ens són els primers interessats, són qui més hi perden amb la situació que es troben i és lògic que vulguin fer el que els demés no s'atreveixen: donar-li la paraula al poble.
Si són tan demòcrates, si de veritat volen llibertat, perquè no volen que s'apiqui? Perquè volen anar al tan recurrent Tribunal Constitucional? Només hi pot haver una raó: por a la democràcia.

1 comentari:

Albert ha dit...

Bones Manel,
Està clar que tenen por a que el poble triï, per tant , podriem dir que tenen segrestada la democràcia i la llibertat de poder decidir, d'això tota la vida se li ha dictadura.....això és lo que tenim a Espanya, Aquesta és la "nostra"Espanya, i jo tinc clar que no vull pertànyer.
Gora Euskaleria Askatu.