Revista digital EL SABALLUT

divendres, 23 de maig del 2008

S'ha d'eradicar la violència masclista



Hi ha certes coses que saps que existeixen, que poden passar, però no hi caus que et pot passar a tu, ni tant sols que ho puguis viure d'aprop. Com els accidents de trànsit.

Tot i que ara mateix vull encaminar aquest article cap a un altre d'aquests mals: la violència masclista, que n'és un altre cas. N'has sentit a parlar tot subint (massa) a la televisió, ho has llegit als diaris i penses "això és cosa de gent inculta, endarrerida en el temps, perquè ja estem al segle XXI i són fets aïllats".

Tanmateix no és així. L'últim cas, aquest mateix dimarts, s'ha viscut precisament a Sabadell, al barri de Can Rull, on un home va matar a la seva ex-dona i posteriorment es va suïcidar. Sempre he pensat, mig en broma, que hagués pogut canviar l'ordre en el procediment i ens estalviàvem algunes llàgrimes.

Malauradament és molt més que això i el que eren coses que passen, ara són coses que ens poden passar. Quina gran diferència.

M'agradaria que la meva ciutat, Sabadell, passés a tenir el trist honor de ser l'última població on hi ha haver violència masclista. Tan de bo! Per desgràcia, no crec que així sigui.