Revista digital EL SABALLUT

dilluns, 26 de maig del 2008

Aigua!


Segueix plovent. Bona noticia per tot Catalunya en general, pels pantans (i el que ens proporcionen) en particular i per extensió, pels polítics del nostre govern.
Amb el panorama actual no seria d'estranyar, de fet seria el més lògic, que el transvasament quedés aturat. Ara per ara sembla que ja seria del tot innecessari. Tant de bo.
No és bo haver arribat al punt que s'ha arribat, ja ho he expressat en alguna altra ocasió, de ben segur i prou bé que ho saben a les terres de l'Ebre, que extreure aigua dolça d'allà significa que entri aigua de mar riu endins, amb el que l'aigua dels últims quilòmetres de Lo Riu és salada, i això que comporta problemes ambientals i naturals que no em pararé a enumerar ni explicar, bàsicament perquè no en sóc cap expert en el tema i per fer el ridícul ja tindré altres ocasions abans d'acabar el dia.
En resum, la mare natura ha volgut solucionar-nos un problema que gairebé ens havíem buscat, tot i que val a dir, seré benèvol, que ja m'agradaria haver vist què haguessin fet segons qui en un moment tan dràstic com en el que ens trobàvem fa escassament un mes i no ens enganyem, tampoc estem salvats de tots els mals: continua havent sequera, tot i que menys.
Cal destacar sobretot allò que entenem per societat civil, que ha estat i està sent la més assenyada en tot aquest procés. Hem vist com es perdia aigua a mansalva per algunes fonts, hem vist com alguns s'omplien la boca de paraules però amb pocs fets i tot i així, els ciutadans han estat a l'alçada i han estat prou responsables com per entendre que amb la sequera no es pot fer broma. No en va és l'únic recurs indispensable per la vida... que es diu de pressa.