Revista digital EL SABALLUT

dimecres, 19 de març del 2008

Tindrem un Congrés Nacional mogut

Degut a l'estrepitosa davallada del vots i diputats en aquestes últimes eleccions al Congrés dels Diputats, els líders d'ERC s'han començar a moure. En un sentit o en un altre. De fet, podríem dir allò de que si munten un circ, se'ls hi haguessin crescut els nans. I és que Carod-Rovira ha hagut d'acceptar l'alta al partit d'Hèctor López Bofill, un dels promotors de Sobirania i Progrés, del que va arribar a dir que mai deixaria entrar a ERC mentre ell fora president. Doncs bé, sigui pel motiu que sigui, López Bofill ja és un afiliat més, amb el consentiment i fins i tot recolzament del propi Carod-Rovira.
Per la seva banda, tenim el moviment de Puigcercós, deixant Governació per dedicar-se en exclusiva al partit... o dit d'una altra manera: per preparar el Congrés Nacional del mes de juny. Des del meu punt de vista és el rival a batre, l'actual home fort a ERC.
A partir d'aquí, tenim a un parell més de cares conegudes:
Per una banda tenim Reagrupament.cat, amb Joan Carretero al capdavant, que ja ha anunciat que presentarà candidatura a la direcció del partit. Casualment, Puigcercós va succeir al propi Carretero al capdavant de Governació, càrrec que ara ocupa Jordi Ausàs.
Segons algunes enquestes fetes a internet, en Carretero parteix amb cert avantatge, tot i que són enquestes en les que pot votar qualsevol persona, pel que no es poden tenim molt en compte.
El quart candidat serà el líder d'Esquerra Independentista, n'Uriel Bertran. Dins d'aquesta candidatura hi trobarem López Bofill, aquell a qui Carod-Rovira no volia al partit, per tant, és possible que l'actual president busqués complicitats amb aquest grup. Tot i així, a la premsa es parla més d'un pacte entre Carretero i Bertran que en qualsevol altra possibilitat. A fi de comptes no es veuria massa lògic que es formin plataformes que no estan d'acord amb la direcció i a l'hora de la veritat es pactés amb membres d'aquesta direcció.
Haurem de veure com evoluciona tot plegat.