Revista digital EL SABALLUT

dijous, 13 de març del 2008

On és el sostre i on el fons?

Si fa quatre anys molts es preguntaven on era el sostre d'Esquerra Republicana de Catalunya, ara es pregunten exactament el contrari: on és el fons del pou?
Sembla que estem anant de caiguda lliure, més que tocar sostre sembla que alguns van voler pujar a la taulada, han fet la patinada de la dècada i han caigut des d'un vuitè pis fins al tercer. Alguns diuen que hem de mirar vuit anys enrere, que els resultats de fa quatre anys tampoc eren realistes (tot i que els vuit diputats republicans van agafar el pont aeri durant quatre anys, no va ser cap somni). Certament ningú dins el partit es podia creure aquells vuit diputats assolits, igual que ara ha estat molt difícil de digerir la davallada fins els tres. Tot i així, qui analitzi com a bons els resultats només tenint en compte que fa vuit anys érem la riota de tothom, amb tots els meus respectes: que s'ho faci mirar.
Si tenim vergonya, analitzarem perquè ens va votar tanta gent, la feina feta al govern, amb qui s'ha fet, a qui li hem donat dues vegades la Generalitat, a qui deixem fora del nostre projecte de país... en resum, amb qui es pot comptar i amb qui no per arribar algun dia, ja sigui al 2014, abans o després, a convocar un referèndum per la independència de Catalunya.