Revista digital EL SABALLUT

dimarts, 25 de març del 2008

En Carod no es presenta


El president d'ERC tira la tovallola i ja posats, demana la renovació al partit.

Diguem les coses pel seu nom: el divorci Carod-Puigcercós és més que evident i el president no té clar poder sortir reelegit davant la candidatura del Secretari General en el proper Congrés Nacional. Amb aquestes expectatives deixa el camí lliure als qui venen per darrera, amb ganes de re flotar el vaixell. De fet, ja va donar el primer pas el dia que va fer entrar del seu propi bracet a n'Hèctor López Bofill, un dels promotors de Sobirania i Progrés i amic d'Uriel Bertran, líder d'Esquerra Independentista, al partit, quan sempre havia dit que mai el deixaria afiliar-se mentre ell fora president. Possiblement va ser l'última carta que li quedava per jugar: fer amics en els corrents crítics per, com aquell qui diu, apuntar-si. L'estratègia, si és que ha arribat a això, era massa desesperada i hagués estat un llastre insuportable pels renovadors. Per cert, no deixa de ser curiós veure que les males llengües sempre han parlat d'EI com un satèl·lit de Puigcercós, per fer-li el joc com si diguéssim al de Ripoll, però resulta que és en Carod qui els hi fa aquest joc.

El tercer en discòrdia és en Joan Carretero, líder del que fora el primer corrent crític intern d'ERC, Reagrupament.cat. En principi seria aquest grup qui millor ho tindria per fer front a Puigcercós, que és qui s'ha convertit en l'home fort del partit i de fet, la cúpula del partit sembla que es va movent cap a la banda de la taula on seu el Secretari General. Val a dir que en Carod-Rovira, no ha tingut cap problema en tirar floretes cap a aquest sector, tot i no estar en desacord en l'afinitat cap als socialistes que té l'encara president del partit.

El proper dia 1 d'abril presentaran la seva candidatura a Berga.

Això doncs es redueix a tres el nombre de candidats. No em sorprèn, sincerament, com tampoc em sorprendria veure més pactes abans de les eleccions.

Amb tot, m'agrada veure com en Carod ha estat sensat i ha entès que el millor per a tots és deixar via lliure a la renovació.