Revista digital EL SABALLUT

dimarts, 29 de juliol del 2008

Sabadell, 'cantera' de l'Ajax d'Amsterdam


Si hi ha un club dels anomenats 'grans' a Europa que visqui gràcies a la seva cantera aquest és, sense cap mena de dubtes l'Ajax d'Amsterdam.
Tot i així, hi ha una dada que m'ha cridat l'atenció: l'Ajax no viu tant sols de la seva cantera, sinó de la cantera de Sabadell... i serà millor que m'expliqui:
L'últim fitxatge d'aquest club dels països baixos és l'ex-blaugrana Oleguer Presas, que fins ara vivia a Sabadell.
La curiositat, si li volem donar aquest adjectiu, va més enllà: el sabadellenc Roger Garcia i Junyent, germà d'Òscar i Genís, també va formar part del primer equip ajacied.
Però això no és tot. Oleguer Presas tindrà per company d'equip a un altre jugador amb cert passat sabadellenc. És el sallentí Gabri Garcia. I molts us preguntareu: què te a veure Gabri, el noi de Sallent, amb Sabadell? Doncs molt senzill: va ser jugador del Centre d'Esports Sabadell fins a la categoria de cadet.
Ja sé que aquest últim l'he fet entrar una mica amb calçador, però no us hi feu mala sang, ja que hagués pogut anar una mica més enllà si l'Albert Luque, que també fou jugador de l'Ajax, hagués passat les proves en les que va participar per jugar, també, al Centre d'Esports Sabadell... no es pot dir que l'encarregat de la selecció encertés massa, si tenim en compte el currículum que ha tingut.