Revista digital EL SABALLUT

dijous, 3 de juliol del 2008

Acostament ERC-CiU


Després de, segons diuen, dos anys sense voler-se parlar entre ERC i CiU, el flamant nou president independentista, Joan Puigcercós i el Convergent, Artur Mas, han reiniciat contactes.

Per començar és bo que hi hagi diàleg i fluidesa entre les dues úniques formacions de caire nacionalista que tenim a aquest país, encara que una sigui més de dretes i l'altre més d'esquerres.

Tal i com en el seu moment el president Pujol va parlar sobradament (fins i tot va escriure un llibre) sobre l'equidistància de CiU entre el PSOE i el PP, des d'ERC es podria fer el mateix plantejament però en aquest cas entre CiU i PSC.

La diferència és evident, el president parlava en clau estatal i jo en clau nacional. És el moment (de fet, tots els moments són bons per això) per recuperar Catalunya i fer-la més catalana. Uns van començar una feina i no s'en van sortir prou bé, els altres han intentar redreçar-ho i poc de nou s'ha aconseguit, per això és el moment de demostrar que si volem continuar tenint un país, una cultura i una llengua pròpia, hem d'anar tots a una. No es tracta de marginar ningú, ni de fer fora ningú, és tracta de fer entendre que si hom estima aquesta terra, s'ha de fer un esforç per entendre Catalunya i acceptar aquesta cultura i llengua pròpies.