Revista digital EL SABALLUT

divendres, 19 de juny del 2009

Maneres i maneres de perdre el temps



És evident que el futbol és una diversió, tot i que segons com, és un patiment. Aquest segon cas pels aficionats dels equips que juguin un partit.
Malauradament però, ens estan convertint aquest esport en poc menys que un negoci on, segons sembla, tothom hi guanya... excepte el propi futbol.
M'explicaré:
Aquests dies es pot seguir un torneig de pacotilla anomenat Copa Confederacions, d'on diuen que s'ha de proclamar el campió del món (per estats)... i jo em pregunto: i què caram és doncs la Copa del Món?
En aquest torneig hi juguen els campions de cadascuna de les federacions continentals i subcontinentals del planeta més un afegit, l'organitzador, que en aquest cas és SudÀfrica.
El nivell d'aquests partits, en la majoria dels casos és patètic i amb tots els respectes possibles: algú creu que pot arribar a ser d'interès un Iraq - Nova Zelanda? Possiblement ni els seus propis estats es segueixi l'enfrontament.
I el president de la FIFA encara es queixa que els estadis són buits... en fi.
.
De moment, aquest torneig els va bé per incrementar els beneficis de la pròpia FIFA, les federacions dels equips participants i dels jugadors, ja sigui pels drets televisius (bàsicament), per la publicitat i per les (poques) entrades venudes.
A la llarga però, aquest torneig desprestigiarà el futbol en general, començant per la copa del món que ja he anomenat abans i saturarà de tal manera als aficionats a aquest esport que acabaran (o acabarem) per perdre-hi l'interès. Al temps.
Pel que fa als jugadors es queixen de la massificació en els calendaris... però no li fan un lleig a aquest torneig perquè, segons diuen, agrada jugar aquestes competicions. Ja m'agradaria veure què dirien si els demanessin jugar de franc. Segur que devaluaria l'interès dels participants.
Val a dir també, que seguint en aquesta línia, estic en contra de la competició de les nacions que estan intentant inventar-se perquè Catalunya (i Euskadi i Galícia...) pugui jugar partits oficials o de competició. Però és que les coses es fan ben fetes o no es fan. Per fer un torneig que només serveixi per omplir les butxaques a quatre arreplegats i que, a més, seria ja de bones a primeres, de segona categoria, val més deixar-ho córrer.
.
És un fet que cada dia hi ha estadis més buits, perquè la gent es reserva anar a un camp de futbol per veure un partit de debò. Els aficionats ja no van a veure al seu equip, sinó a veure un partit. Poso per exemple el FC Barcelona. en partits de lliga només és capaç d'omplir el seu estadi quan rep al Reial Madrid.
No cal ni dir l'interès que suscita les fases de classificació de la pròpia Lliga de Campions. Fins a quarts de final o fins i tot m'atreviria a dir que fins les Semis, ja no tenen interès.
.
Senyors de la FIFA, facin un favor al futbol i no s'intentin un torneig per decidir quin és el millor equip del món... simplement perquè això ja existeix. Facin anar les seves cèl·lules grises, que tenen un bon sou com per fer-ho, segur que alguna cosa sortirà. O això esperem alguns.
.

2 comentaris:

Albert ha dit...

el futbol està prostituit, el jujadors son uns mercenaris, que estan exageradament valorats...

Petètiques les declacions de blatter referent al traspas de cr7al RM, aquet home es el clar exemple de la corrupció a lfutbol....

Miguel Angel "almunia" ha dit...

Jo com que no jugo aquest torneig, i per tant, no estic cansat, ja em va bé aquesta competició. Més que res per acabar de passar el juny veient futbol fins que arribin les clàsiques "patxangues" d'estiu i el tornejos estil Carranza, Teresa Herrera i demés...