Revista digital EL SABALLUT

dimecres, 10 de juny del 2009

EI, ja era hora!


Ha fet falta que marxés o fessin fora a Joan Carretero i el Reagrupament i que ens tornéssim a estavellar en unes eleccions per fer adonar als companys d’Esquerra Independentista que el pacte amb els socialistes, aquells que es fan denominar catalanistes, ens està portant a la més absoluta de les ruïnes.

ERC està en caiguda lliure des de que va entrar al govern de la Generalitat de la ma de Pascual Maragall i cia., però és que el propi ex-president Maragall s’ha donat de baixa del PSC per ser la filial a Catalunya del PSOE, sense veu ni vot... però ni per aquestes la cúpula d’ERC es dóna per entesa.

Fins no fa massa, ERC era un partit independentista, sense més. Ara, des de la cúpula d’Esquerra, ens diuen que som independentistes d’esquerres. Quin matís més poc subtil! Ens desmarquem de tot aquell que sigui independentista que no ho sigui d’esquerres!!!
I tot això perquè els socis de govern ens vegin amb bons ulls, perquè no vegin la possibilitat que algun dia es pacti amb independentistes de dretes.
Anem a posar un exemple pràctic: suposem que Reagrupament.Cat es presenta a les eleccions a la Generalitat i que entre aquesta força política i ERC es sumen un mínim de 68 escons.
(Tal com vaig escrivint me’n vaig fent creus, però qui sap si algun dia pot ser així.)
ERC pactaria amb R.Cat un govern de la Generalitat que proclamés la independència o no ho faria perquè no són exclusivament d’esquerres?

El fet és que, com deia a l’inici, els companys d’Esquerra Independentista s’han adonat del pa que es dóna, que el pacte amb els seguidors de ZP és una estafa pel país i una vergonya pel partit. No tan sols hi ha cada vegada menys militants a ERC, sinó que cada vegada hi ha més ex-votants que es passen a altres corporacions independentistes i es disgreguen en un mar en el que no s’aconsegueix pescar res de res.

Malauradament però, sembla que el camí que ha emprès EI és exactament el mateix que al seu dia va fer R.Cat i ja sabem on porta. Mentre, als de dalt ja els està bé si marxen. El que no volen és gent que molesti, perquè ells tenen un pla genial per portar als socialistes cap al catalanisme més pur... el problema és que aquest pla no se’l creu ningú i són ells els qui són arrossegats a les xarxes de l’esquerra espanyola i cada dia que passa obliden una mica més la finalitat amb la que Francesc Macià i Lluís Companys van fundar aquest partit: la independència de Catalunya.