Revista digital EL SABALLUT

dimarts, 9 de juny del 2009

Els catalanistes 'passem' d'Europa?


Sembla que als catalanistes ens importa veritablement poc el que es digui i faci al Parlament Europeu. Brussel·les ens queda molt lluny.
.
Ja era d'esperar que tornés a vèncer l'abstenció, però aquesta vegada ho ha fet per escandalosa golejada. Només un 26% dels catalans van anar a votar aquest passat diumenge. Només un de cada quatre. És hora de fer-s'ho mirar.
.
Em quedo amb el detall de tots els polítics, tots sense excepció, lamenten les baixes participacions i que alguna cosa s'ha de fer al respecte. Malauradament només ho sentim a dir la nit de les eleccions. L'endemà mateix (ahir dilluns), ningú s'enrecordava ja d'aquest discurs.
.
Què fa que els catalanistes ens importi tan poc les eleccions del Parlament Europeu?
A - No hi tenim res a pelar.
B - No serveix per res més que enviar-hi a quatre vividors.
C - No serveix per res més que enviar-hi als qui ja no poden enviar més lluny.
D - No ens solucionaran cap problema que no podem resoldre per nosaltres mateixos.
E - NS/NC.
.
Triï vostè la que més li agradi.
Un apunt: No és casualitat que totes les respostes comencin per negació.
.
Seguim. En percentatge de vot, el PP es situa tercer (18%), molt per damunt d'ERC (9'2%), que el supera pel doble en percentatge. Una brutalitat si tenim en compte que en unes eleccions nacionals o estatals és a la inversa.
Els resultats de CiU no són per tirar coets (22'4%), tot i que superin als Populars.
Pels demés, malauradament no puc parlar de partits de tall catalanista, ja sé que hi ha qui parla en clau esquerres i dretes, perquè ja se sap que en unes eleccions tothom en fa la lectura que creu convenient i sempre de manera positivista.
Serà que jo no sé fer de polític, perquè sempre procuro identificar què ha anat malament, quins són els errors i què s'ha de fer per esmenar-ho... i a sobre ho reconec i ho dic. Què hi farem.
Fem-nos-ho mirar si no volem caure en la demagògia per simplement seguir ocupant les butaques (fins al moment) assignades i acabar per dificultar el pas als que venen darrera.
.