Revista digital EL SABALLUT

dimecres, 29 d’octubre del 2008

Els impostos a Sabadell


Quin goig, quina joia, quina il·lusió!!!
.
L'ajuntament de Sabadell ha decidit congelar fins a cinc impostos i taxes!
Mirem el Diari de Sabadell, anem a veure què ens estalviarem:
.
1.- Taxa d'ocupació en via pública. És a dir, que si vaig a un bar a prendre alguna cosa, em congelaran el preu del que hi prengui gràcies a l'ajuntament de Sabadell, evidentment (de fet serà quan arribi el bon temps, perquè ara com ara el tema està fomut).
2.- Llicència d'activitats econòmiques. Ara com ara no tinc previst obrir cap activitat (que tingui sort el/la valent/a que ho faci tal i com està el pati), per tant, això no em beneficia. Llàstima.
3.- Impost de vehicles. Aquest no em queda clar si és l'impost de circulació. Si és així, tots els qui tenim vehicle propi ens estalviarem algun dineró. L'ajuntament potencia l'ús del transport privat(???)... curiós si més no.
4.- Impost de construccions. Estan com està el tema de la crisi, segur que ajudarà molt als constructors aquesta mesura (entengui's per constructors a aquells qui s'ha fet rics d'un dia per l'altre venent pisos de 40m2 a preus desorbitats i ara els tocarà picar pedra)... però a la majoria de la ciutadania no ens afecta.
5.-Llicències urbanístiques. Més del mateix que en l'anterior. Podem dir que es fomenta la construcció a Sabadell?
.
En resum, per números són 5 taxes que es congelen, però a la pràctica no crec que arribem ni a una.
.
Anem a veure els contres:
Només augmenten un impost! La generositat del Bustos & cia. no te preu. Qui és? L'Impost sobre Bens i Immobles. És a dir, que tots els qui tinguem una propietat (hipotecada en la majoria dels casos, evidentment) pagarem més per continuar vivint sota el nostre sostre.
.
El resum que en puc fer és: grans portades de diaris sobre congelació d'impostos, però a pagar cada vegada més. Per variar...