Revista digital EL SABALLUT

dimecres, 25 de març del 2009

Sort que tenim un govern dialogan...



Últimament visc perplex per la realitat que estem vivint en referència a l'educació en aquest país.
.
Si ja fa temps em queixava de l'excés de barracons a Catalunya, mentre que en altre indrets de l'estat tenen ordinadors o llibres de texts gratuïts, ara no fa massa dies ens surt el conseller Maragall (àlies 'el tete') i es treu de la xistera una modificació, entre la que hi ha uns canvis en el calendari escolar, tot i no haver-ho consensuat ni amb mestres ni amb les a.m.p.a..
.
Ara, ens trobem amb el Pla Bolonya. Reconec saber-ne molt poc, per no dir res. Personalment no m'afecta i com que el dia només te 24 hores, un ha de descartar certs temes.
.
Ara bé, el que no se m'escapa són les protestes per aquest famós Pla Bolonya que, repeteixo, desconec en un 99% i no l'entraré a valorar, però si hi ha estudiants que es manifesten en contra serà que no agrada massa. Això no vol dir que no sigui bo, sinó que simplement no és al gust de tothom. Tot i que no he trobat mai res en aquest món que sí que ho sigui.
.
Al que anava sobre les protestes: hem vist els Mossos d'Esquadra carregant de manera indiscriminada i molt violenta envers manifestants i també és cert que n'hi ha hagut que han aguantat estoicament llançament de pintura, ous, tomàquets...
.
Com sol passar, hi ha gent per tot, també al cos del Mossos d'Esquadra, perquè no deixen de ser persones, ara bé, el que no deixa de ser curiós és que els qui van aguantar tot i més, estaven a la plaça Sant Jaume de Barcelona, a les portes de la Generalitat, en altres paraules: tenien al super-conseller Saura al darrera, mirant per alguna esquetxa, en canvi els que van sortir de passeig són els que es van dedicar a a repartir més llenya.
Estem parlant d'incontrolats? en aquest cas no parlo exclusivament dels Mossos, evidentment, però sí que hi ha qui hauria de posar cert seny, aquell seny que vam canviar no fa massa anys, quan ens van domesticar i ens van prendre la rauxa.
.
Per últim i ho he d'apuntar, estic però que molt enfastiguejat dels piquets informatius. Tothom sap que fan de tot excepte informar. Sincerament, estan a poca menys alçada que gàngsters, ho hem vist moltes vegades a manifestacions i vagues, algunes de transports arriben a saquejar (sí, sí: saquejar) els camions, llançant al mig de la carretera la mercaderia que portava algun transportista que, possiblement, depenia del que li paguessin a l'arribar a la destinació per poder pagar la lletra del pis.
En resum, tenim un món en el que tothom vol fer-se passar per dialogan, però a la que no s'imposen les seves idees ja van tortes.
.

3 comentaris:

Albert ha dit...

el problema del pla bolonya, com el tema del la nova loe ( ensenyament), es que es fan lleis,o projectes , sense tindre en compte als professionals o a la gent que estaria implicada, i com es fan les coses sense tocar terra, sino desde despatxos o conselleries, després passa el q passa, però així funciona aquest país....
Salut

marius ha dit...

No t'enganyis, la poli mai està descontrolada. La poli segueix ordres de dalt. Altre cosa és que no són gent formada per ajudar a les velletes a creuar el carrer, sinó a repartir llenya. Però quan en reparteixen, algú per ràdio els ha dit: - Canya!, Leña al mono!

Per tant, hi ha un(s) (i)responsable(s) polític(s)

Manel Escribà ha dit...

Amic Albert,
el que diem: no hi ha diàleg i punt.

Benvolgut marius,
malauradament jo en primera persona he patit alguna càrrega policial (tot i que eren 'nacionals') i et puc ben assegurar que anaven pel seu compte i completament descontrolats, com si fóssin els xerifs de l'oest. Per això, perquè ho he viscut, ja m'ho crec tot.