Revista digital EL SABALLUT

dimecres, 18 de març del 2009

Cinisme en estat pur


Altra vegada estic indignat. I van unes quantes, ja ho sé. Mireu, sóc dels que pensa que un ha de viure i deixar viure, i em rebenta que algú faci demagògia barata, o millor dit: cinisme en estat pur.
.
M'estic referint a en Joseph Ratzinger, àlies Benet XVI, l'anomenat Papa de Roma.
.
Anar a Àfrica i dir que no facin servir el preservatiu per combatre la SIDA ja que agreuge el problema, és d'un cinisme de la més alta (o baixa, depèn de com es miri) estofa.
Com que tot s'ha de dir, ja està bé que parli sobre la necessitat de que els malalts rebin els tractaments adequats. M'agradaria saber en què hi contribueix el Vaticà directament.
També m'ha agradat que es pronuncii en contra del tràfic de persones. Idem amb la frase anterior.
.
Però anant al que un no ha de dir, perquè no pot fer-ho, perquè és immoral, és dir que el preservatiu agreuge la SIDA. Però aquest home d'on ha sortit?
.
Es calcula que el 63% dels infectats pel VIH són de l'Àfrica subsahariana, que a l'any 2007 hi van morir 1.600.000 persones i pateixen dita enfermetat 22.500.000.
.
El gran mal d'aquest continent, evidentment, és la ignorància que en tenen d'aquesta malaltia. Diguem que com aquí, no fa tant de temps, una persona es podia morir per 'un mal dolent', això ara passa allà. La majoria ni tant sols saben de què va el tema.
.
Senyors de l'església (no puc dir senyores i senyors, perquè encara són misògins) el que s'ha de fer és col·laborar per la seva educació i evitar els contagis sigui com sigui, no adoctrinar i fer creure que si van a missa no els passarà res, perquè el primer pas per eradicar una malaltia és saber de la seva existència i de com evitar-la i creguin-me: a l'Àfrica hi ha un altíssim percentatge de desconeixement.
.