Revista digital EL SABALLUT

divendres, 6 de març del 2009

En faltarà (com a mínim) un!


Demà, dia 7 de març, a les 11 del matí, hi ha una concentració a Brussel·les per demanar l'autodeterminació del poble de Catalunya (apunta Tremosa).
.
En aquesta concentració s'hi desplaçaran uns deu mil catalanes i catalans, perquè el Parlament Europeu o, en el seu defecte, els partits polítics nacionalistes d'aquest país, apuntin a les seves agendes la possibilitat que Catalunya tingui el dret democràtic a l'autodeterminació.
.
Encara que alguns ho neguin o creguin que això no ha de ser així (oi, Tremosa?) precisament les vies democràtiques per poder tenir aquest dret legítim no sorgirà d'un altre lloc que no sigui el Parlament Europeu.
.
De veritat algú es pensa que s'aconseguirà demanant-t'ho a Madrid? Tremosa, pregunta-li a Ibarretxe!
.
El camí comença a Brussel·les i tot i que ja ha començat, demà dissabte es faran les primeres passes.
.
Val a dir també, que m'agrada que la iniciativa hagi sortit de la societat civil catalana, no d'un partit polític o d'una associació en concret, sinó d'un conjunt que, per fi, s'ha unit amb un sol front comú, el que uneix a tots els independentistes.
.
Per últim, només vull afegir que a Brussel·les hi faltarà, com a mínim, una persona: jo mateix. La meva situació personal i familiar no m'ho permet, però no dubteu que, en certa manera, seré allà.
.
.

7 comentaris:

Marc Serrano i Òssul ha dit...

Hola, Manel. Sempre s'hi pot viatjar musicalment, a Brussel·les: http://ossul.blogspot.com/2009/03/moments-musicals-amb-ela-geminada.html. Salut.

Manel Escribà ha dit...

Benvolgut Marc,

sense cap mena de dubtes, un viatge diferent el que ens proposes.

Salut!

Albert ha dit...

Molt bona iniciativa, però la màquinaria socialista ja ha fet la seva feina silenciant a les tv publiques catalanes , i diaris afins al règim aquest event....
Tots són iguals....
Visca Catalunya independent....
Visca la Terra Lliure d'opressors...
I visca l'Unió esportiva Lleida, que avui intentarà guanyar.li 3 punts als C.E.Sabadell ( ho sento Manel).....

Martín L. ha dit...

Recordeu les paraules: "un petit pas per un home i, alhora, un gran pas per l'humanitat", doncs que no us decebin a tots els independentistes si heu estat pocs a Brussel·les, o les televisions públiques no s'han fet ressò... insistència és la clau de tot plegat. No us justifiqueu amb problemes o culpables, tant sol seria una tirita per fer-se la víctima, penseu sempre en treballar dur en tot allò que voleu aconseguir, sense excuses per senti-vos millor.
Salut

Manel Escribà ha dit...

Amic Albert,
efectivament no hi ha res que ens hagi de sorprendre en com ha anat tot per les televisions públiques. Encara no entenc com el sector oficialista, per donar-li algun nom, del nostre partit segueix entestat en el pactisme amb l'esquerra espanyola i espanyolista.
Per cert: 4-1. Ho sento pel Lleida, però el partit va ser un monòleg arlequinat, el Lleida va marcar el 0-1 en una jugada aïllada i la veritat és que sense merèixer-ho, després el que et dic: un monòleg.


Martín L.,
no és qüestió de buscar excuses, però sí culpables de les situacions que es viuen i dels qui deixen que això passi. Una noticia és una noticia i si te incidència en el nostre país ha de ser coberta per tots els angles possibles.
Tot i així, seguirem lluitant per una Catalunya lliure!

Martín L. ha dit...

Jo la vaig veure per TV3 diumenge a les 15h, això si, amb el mateix temps concedit que a qualsevol altra manifestació; potser us sap greu que no se li donés més temps, però, 10000 no son 7000000, i per aquesta regla de tres se li hauria de concedir molt més temps a les que fan per Educació (en contra del Maragall, que consti!) ja que son més seguides, en canvi, a nivell informatiu, és el mateix temps.
Per la part que em toca, em sap molt greu que gràcies a CIU ens veieu com si fóssim PSOE, fan com va fer Franco "miente, miente que algo quedarà" i això ens ha quedat: perdre el grup parlamentari propi i quedar com a espanyolistes que no estimen el catalanisme...
Bé, que hi farem, la desconeixença de l'historia i la voluntat de no coneixer-la ens farà, als socialistes, sempre mal. I perquè no ens separem? doncs pel p...o interès de que no entri el PP, els seus electors sempre voten. També ens tenen agafats...
Salut.

Manel Escribà ha dit...

Benvolgut Martín L.,

crec que el PSC està molt acomplexat encara per CiU, la seva ombra la veieu molt allargada. Al meu entendre, a cadascú se l'ha de valorar pels seus actes i el PSC, tot i que sempre bordi, tots sabem positivament que mai li mossegarà al PSOE, siguin el sigui el que toqui votar, inclosos uns pressupostos de l'estat que per força hipotequen l'estatut.
De fet, val a dir que l'últim que va plantar cara de manera clara i no només 'virtual' fou en Maragall (no el 'tete', el de 'veritat') i ja sabem com va acabar el tema.
Vagi per davant que no crec que ERC tinguem l’exclusiva del catalanisme, però sí que penso que al PSC ‘ja li està bé’ que l’esquerra nacionalista, entenguis per catalana, l’ocupi exclusivament ERC. Com veus, no et parlo pas d’història ni del que hagi pogut passar els últims X anys (posa tu mateix la xifra), parlo del present, el que ens ha tocat viure.

I consti que em sap greu pensar d’aquesta manera, però és com ho veig i com ho sento, no són ànims d’atacar a uns ni defensar a altres, el pati està com està.

Pel que fa a les manifestacions, és evident que és molt més senzill (de llarg) que es manifestin 70.000 persones (crec que t’has passat un parell de zeros) pels carrers de Barcelona, que 10.000 que es desplacin fins a Brussel•les. No és el mateix, evidentment el fet d’haver de desplaçar-se (o no) canvia molt l’enquadrament d’una i altra manifestació.

Ja he vist que ets una persona força assenyada i estic convençut que sabràs entendre el meu posicionament, encara que no estiguem d’acord en varis aspectes. A fi de comptes, tant tu com jo ‘pequem’ per ser d’esquerres, encara que tinguem diferents punts de vista en altres temes.

Salut!