Revista digital EL SABALLUT

dilluns, 5 de gener del 2009

Israel - Palestina: I ara qui és l'assassí?


Sembla que el poble d'Israel, els jueus que van ser gairebé anihilats pel nazisme, no tenen memòria.
.
Això o el seu odi respecte un altre poble no els permet adonar-se que ja estan a la mateixa alçada que els nazis que fa poc més de 60 anys van estar apunt d'exterminar-los a ells.
.
A més, la resta del món occidental, aquell que es creu superior pel seu desenvolupament i la seva cultura, fa la vista grossa (l'ha de fer molt de grossa) i, parlant de vista, mira cap a una altra banda.
.
Sembla doncs que en els últims mil anys no hem avançat gaire. Les croades estan a l'ordre del dia i aquesta vegada sembla que va la definitiva.
.
Els avions de caça israelians destrueixen edificis sencers amb l'excusa de creure que en ell hi ha un dels cap dels seus enemics, sense tenir en compte que en aquest mateix edifici hi pugui haver desenes de civils, d'innocents, de dones, nenes i nens. És el preu de la guerra, diuen. D'assessinar a dones i nens innocents en diuen danys colaterals. És la manera que tenen per fer-nos caure en els banals números i no parem a veure que són persones. Només veiem números.
.
És ben cert que l'odi engendre odi i aquesta ofensiva militar, per donar-li un nom tècnic, no farà més que engendrar l'odi en els nens que restin vius a Palestina i vist ja des d'aquest prisma, és més possible entendre que s'enfundin una camisa feta d'explosius i acabin morin-matant.
.

10 comentaris:

Albert ha dit...

efectivament Manel, això només farà que la gent palestina i el mó musulmà enendir molt més odi....i ara potser està justificat i tot, pq el qui no era radical i li han matat al fill, germà, mare o pare, ara per collons que es radicalitzarà,

Anònim ha dit...

Escribà, no et conec, però dedueixo que la teva capacitat intel·lectual és més aviat pobra si aquest és el teu anàlisis de la situació.

Apa, millor que agafeu el bonrotllisme sostenible i foteu el camp de la blogosfera catalana

Sr Pich i Pon

Anònim ha dit...

Molt bons arguments Sr. Pich i Pon.

Insultes a tothom que no pensa com tu? Insultes a tothom que diu el que no vols sentir?

Ets l'amo de la blogosfera catalana tu?

M'agraden molt els que defensen la "democracia" i la "llibertat" amb metodes totalitaris. La coherencia els rebossa per tots els forats del cos.

Sr. Pich i Pon tu si que tens una gran "capacitat intel.lectual"

Manel Escribà ha dit...

Per l'Albert: és evident. Segur que no trobem a Palestina a una sola persona que no tingui a un familiar o amic que hagi estat víctima d'aquesta guerra.

Pel sr. Pich i Pon: tot i que no crec que aquest sigui el seu nom en realitat, li puc dir que vostè no és ningú per fer callar a ningú. Potser es pensa ser el rei de les espanyes i que jo sóc Hugo Chavez? Permeti'm que li comenti també que trobo molt trist que sense solta ni volta es presenti d'aquesta manera per llocs que li són aliens. No s'equivoqui, del que vostè en diu la blogosfera catalana no és patrimoni seu. Tampoc meu i ni tant sols dels catalans independentistes. I per últim, si es passés per aquí més sovint sabria que els anàlisi que faig al meu bloc acostumen a ser breus, ja que no tinc la intenció de fer un llibre, sinó breus reflexions de fets que crec destacables i deixar una porta oberta a les reflexions de les demés persones.
Evidentment espero que es digni a fer-me saber quin és el seu bloc, per instruir-me i fer-me savi com vos, tot i que espero que aquesta supèrbia no hi vingui associada, perquè en aquest cas crec que prefereixo quedar-me amb la meva 'pobra capacitat intel·lectual'.

Per Anònim: tinc un amic que una de les seves frases preferides, em consta que sempre en broma, és 'tu estàs en aquest món perquè hi ha d'haver de tot'. Doncs això li podem dir al sr. Pich i Pon.
Ja és trist que entre catalans ens tirem ganivets d'aquesta manera, oi?

Anònim ha dit...

Miri, aquí li presento dos anàlisis, argumentats i històricament contextualitzats. Aprengui'n. El què vostè escriu és de vergonya aliena, injust per a l'estat d'Israel, i una compilació de les estupideses més profundes què l'èsser humà és capaç d'imaginar. Escriure que l'estat d'Israel és com l'estat nazi hauria de ser il·legal. Sobretot perquè no hauria de ser tan fàcil plasmar d'una manera tan fàcil la imbecilitat de l'homo sàpiens.

Sr Pich i Pon


http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/118775

http://diesdefuria.blogspot.com/2009/01/ha-comenat-lacci-defensiva-disrael-per.html

Manel Escribà ha dit...

Sr. Pich i Pon,
moltes gràcies pels enllaços que m'ha enviat, són un altre punt de vista, podríem dir que des de l'altra banda de la frontera i em semblen molt respectables. Totes les opinions ho són, oi?

Jo també li passaré un enllaç, no pel text en sí, sinó simplement per les fotografies. Em consta que no és actual, però bé que podria ser-ho:

http://www.nodo50.org/palestinalliure/article.php3?id_article=387&lang=ca

Diuen que les imatges valen més que mil paraules.

Per cert, segueix vostè amb el mateix to, insultant a la lleugera a algú que no coneix de res... o potser sí, perquè continua sense donar la cara.

Haurà d'entendre que jo, com a català independentista que sóc, em senti més identificat amb el poble més dèbil, l'oprimit o el que ha estat colonitzat. Podria dir que si hagués nascut 60 anys abans hagués estat del tot a favor dels hebreus i si hagués viscut a principis del segle XX, dels armenis. Ho deixo aquí perquè la llista és llarga.

Anònim ha dit...

Estimat Sr Escribà:

Quan les opinions no estan fonamentades en arguments històrics, aquestes són futils. I vosté és de la mena dels perillosos, és un antisemita i ni ho sap. S'ha empassat durament, i sense contrast, tota la bilis del progressisme mediàtic. Ara mateix, sobre aquest tema, és l'homòleg d'aquells que a Madrid llegeixen el Mundo i es creuen que aquí imposem el català.

Llegeixi, estudïi i opini. Per començar li recomano a en Culla, persona no gens sospitosa de ser parcial ni pertanyent a cap tendència política. Després, si sap anglés, es pot atrevir amb el Right to exist de Yaacov Lozowick...

Poble dèbil, el Palestí? Vosté sap que Hamàs ha hipotecat la vida dels seus veïns per una carta fundacional que fa por? L'ha llegit? Sap qui és en Hussein Haj-Amani? Sap que va passar al 48, al 57 al 67 i al 73? Em sembla que no...que com tots, no en té ni idea. Avui mateix ha sortit publicat a diferents diaris -internacionals, això aquí no ho veurà- que el règim de terror imposat per Hamàs a la franja de Gaza ha provocat unes quantes execucions sumàries. Fan menys pena els nens palestins quan els maten Hamàs? No em parli de Nazis, que he estat a Israel i a Auswitchz. Tinc amics que han mort vigilant gratuïtament les portes d'un café a Tel Aviv, i ni ha sortit a les notícies. Però vosté, de com es vigila un café de Tel-Aviv no en té ni puta idea, però si els collons d'escriure'n un post.

600 persones una matança? Quantes persones va matar Hamàs d'al Fatah? Va escriure, vosté, algún post? Van haver-hi manifestacions pels civils inocents?

El què deia, antisemites, miserables i el què és pitjor, ignorants.

Sr Pich i Pons

Anònim ha dit...

Una última cosa,

No sóc ningú, tant sols un català més...

Vol pictures?

http://gosganguil.blogspot.com/

Apa, perquè sàpigui a quina xusma defensa...


Sr Pich i Pons

Manel Escribà ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Manel Escribà ha dit...

Sr. Pich i Pon,

no sé en quin moment de l'article ha vist que jo hagi defensat Hamas, en tot moment parlo sobre les víctimes innocents de Palestina (com de ben segur n'hi ha per part dels hebreus), sobretot nenes i nens que, sense cap mena de dubtes, accentuaran l'odi cap a qui ha assassinat als seus pares, que en molts casos no tindran res a veure amb Hamas, però degut a la violència que viuen es veuran impulsats a engendrar més violència, unir-se al propi Hamas, i les respostes agressives entre ambdues parts cada vegada s'accentuaran més.

Sóc un pacifista (potser vostè en dirà un idealista amb massa ocells al cap), però mai m'han agradat les armes i li citaré una frase, que cal extrapolar, de Josep Lluís Carod-Rovira que, sigui aquesta persona o no del grat de qualsevol altre, sota el meu punt de vista, te tota la raó del món al dir que 'la independència de Catalunya no val una sola gota de sang... la unitat d'espanya tampoc'.