Revista digital EL SABALLUT

dilluns, 12 de gener del 2009

La injustícia de la (suposada) justícia



Afortunadament la causa que pesava sobre Juan José Ibarretxe per reunir-se amb Batasuna ha quedat arxivada.
I me n'alegro en el més ampli sentit possible.
.
Tots els presidents que ha tingut l'estat espanyol, tots, han negociat amb ETA. És lògic voler acabar amb la violència a Euskadi. Qui no vol viure en pau?
.
Doncs des d'aquest punt de vista, ben simple i fàcil d'entendre, és el que s'ha de basar la lògica. Que el lehendakari vulgui parlar amb qui se li atribueix ser la branca política d'ETA, no hauria de ser un problema i molt menys susceptible de delicte.
.
El problema potser podria ser que aquest aconseguís millors resultats que els anteriorment anomenats o s'arribés, com a mínim, a una treva. Què hi ha de dolent en això? Només ho entenc des del punt de vista dels efectes electorals que aquest fet podria generar.
Des de Madrid tenen por a qualsevol cosa que no sigui el seu punt de vista i la seva manera de fer, no volen entendre que ells no són únics, que no tots som com ells, que no tenen la veritat absoluta, perquè ningú la te, i arribarà el dia en el que l'estat espanyol haurà d'entendre que imposant el que ells diguin (i punt), no és el camí a seguir.
.