Revista digital EL SABALLUT

dissabte, 24 de gener del 2009

L'últim derbi?



Demà tenim el segon derbi en importància al nostre país. No és altre que el Terrassa - Sabadell (el Sabadell - Terrassa de la primera volta, jugat a la Nova Creu Alta, va acabar amb victòria arlequinada per 3-2).
És innegable que aquest derbi, després del barceloní entre culés i periquitos, és el que aixeca més passions al nostre país. El de demà però, serà diferent. No al terreny de joc, perquè mentre durin els 90 minuts (més l'afegit), de ben segur que serà un gran partit, però totes les circumstàncies que l'envolten el deixen en un ambient enrarit.
.
Primer de tot perquè serà un derbi televisat pel Canal 33, tema que indefugiblement farà restar afluència a l'Olímpic de Terrassa... i si, a més, hi sumem que la directiva egarenca l'ha decretat jornada econòmica (oficialment: jornada d'ajuda al club), que farà que els propis socis del club passis per guixeta i els no socis paguin 20 Euros per una entrada a general que, tenint en compte els temps que corren, farà que més d'un s'ho pensi: anar al camp de futbol o veure-ho des de casa, assegut al sofà i amb l'estufa endollada?
.
Pel que fa a la situació esportiva, s'esperava que aquest Sabadell donés molta guerra (esportivament parlant) i fins i tot entrava a les travesses dels entesos, tot i que la realitat ens ha deixat a un Centre d'Esports que arriba al derbi en una grisenca dotzena posició, degut sobretot als mals partits com a local, on porta pràcticament tota una volta sense guanyar com a tal. Com a visitant els números són lleugerament millors.
.
Creuant la Mancomunitat, els problemes són molt més greus. No per la vessant esportiva, d'això no es poden queixar, ja que l'únic objectiu que s'havien marcat els egarencs per aquesta temporada era la permanència, que tot sembla indicar que l'aconseguiran sense més inconvenients. Ara bé, el problema que porta de cap als vermells són els deutes econòmics que arrossega l'entitat i que els ha portat davant d'un jutge que ha decretat dissoldre la societat anònima esportiva. Això tot i no deure cap mensualitat als seus treballadors (futbolistes inclosos). Això ja és un fet i no te precedents a Catalunya, però ja s'ha donat amb anterioritat i no poques vegades precisament, a l'estat espanyol. El Màlaga que milita a la Primera Divisió n'és un exemple. Dita dissolució pressuposa la pèrdua de la plaça que ocupa l'equip en qüestió en la categoria que estigui militant.
Per aquest fet, podríem estar parlant de que aquest pot ser l'últim derbi entre el Terrassa, F.C. i el C.E. Sabadell, F.C., tal i com el coneixem amb ambdós conjunts des de fa més de cent anys.
Pel que fa a la Federació Catalana de Futbol, ja ha dit que deixarà continuar a la lliga i fins a final de temporada, al conjunt que entrena Sergi Lobera, després d'això, tot és una incògnita.
.