Revista digital EL SABALLUT

dimarts, 16 de setembre del 2008

Barracons, barracons i més barracons


Encara recordo, no fa tant, com el molt honorable president (en el seu moment) Maragall va dir que les tres prioritats de la Generalitat de Catalunya eren: educació, educació i educació.

Passats un parell d'anys mal comptats, es demostra com Catalunya és una de les comunitats autònomes més riques i benestants de l'estat espanyol: els nostres fills han d'anar a barracons... vull dir a classe, amb rècord en aquest tipus de construccions (???) arreu del país.

Aquest és l'estat de la igualtat i la solidaritat i així ho fem: ordinadors per uns, llibres de texts gratuïts per altres i per nosaltres els barracons, que per això som els qui més contribuïm.

A Sabadell, concretament a la Creu Alta, per apuntar quelcom més pròxim al meu dia a dia, ens hem trobat que l'escola que porta el nom del barri s'ha hagut de tirar a terra part de l'edifici per construir l'estació de 'metro'. Només ens faltava això, es veu que no hi havia una altra manera humana, després de ves a saber quant de temps planejant les obres. Resultat: han hagut de començar el curs amb els anomenats barracons... i el tema va per llarg, evidentment. Més d'un de ben petit acabarà l'E.S.O. però no haurà vist acabades les obres...
.
Per cert: la foto està extreta de Ràdio Sabadell i pertany a l'Escola d'Idiomes, que es troba situada davant la Torre de l'Aigua (res a veure amb l'escola Creu Alta). Uns altres barracons que estan ben vigents.
.

2 comentaris:

Albert ha dit...

lo dels barracacons a educació és quelcom que no té nom, impensable al segle que estem....vergonya per a un país que es mereix un millor sistema educatiu....

Manel Escribà ha dit...

Efectivament amic Albert, és llastimós veure com encara ens volen retallar la financiació mentre els nostres estudiants han d'impartir classe d'aquesta manera. He vist escoles a països del tercer món molt més ben acondicionades que algunes de les que tenim al nostre territori.