Revista digital EL SABALLUT

dilluns, 15 de setembre del 2008

Un senyor derbi


El derbi vallesà, el segon en importància del país va caure a mans del C.E. Sabadell, que va derrotar al Terrassa, F.C., a la Nova Creu Alta, per 3-2, en un apassionant partit que va tenir tot el que un derbi ha de tenir: gols, gols anul·lats, penals, expulsions, molt d'ambient a les graderies i nervis, molts nervis...

Diuen que els derbis no acostumen a ser bons partits per tot el que comporten, però el derbi d'ahir, mirat des de la perspectiva de l'aficionat (sobretot del Sabadell) va ser per recordar.
Els visitants, que encara no han sumat cap punt i es troben al fons de la taula classificatòria, van sortir disposats a sorprendre al seu etern rival al seu propi estadi però un estel·lar De Navas ho va evitar fins a quatre ocasions, tot i que van arribar a marcar... però en fora de joc i per tant, anul·lat. El Terrassa va apretar molt durant els primers 10-15 minuts, però a partir d'aquí els arlequinats es va treure la son de les orelles i li van començar a agafar la mida al partit i al rival i com que aquest Sabadell te gol, ho va demostrar mitjançant Roberto Morales, que ha començat la lliga molt i molt fort, brillant com ho no va poder fer la temporada anterior degut a la greu lesió que va patir demà farà exactament un any en el partit davant l'Eivissa.
Tot i així, amb el marcador en contra i l'estadi com una olla a pressió (5000 aficionats i no més de 50 egarencs), els visitants no van abaixar els braços i van aconseguir l'empat, molt probablement degut a un greu error del Sergio Iglesias al voler jugar una pilota que va acabar regalant al rival i provocant un contraatac que acabaria essent letal.
Amb això es va arribar la mitja part.
A la segona meitat el Sabadell ja no es va deixar sorprendre així com així, va controlar (menys que més) la pilota fins que van arribar els gols. Primer Carralero en un xut de falta feia pujar el 2-1 al marcador i poc després era Juan Carlos qui marcava el 3-1 després d'un gran control i passada de Roberto Morales. Semblava que el partit estava vist per sentència, però res més lluny de la realitat: un penal a favor dels egarencs tornava a donar emoció al derbi, però altre vegada De Navas -recordant la gran tarda de Mallorca- l'aturava. Tot i així, poc després en un embolic dins l'àrea arlequinada, els visitants anotaven el 3-2. Hi havia partit. El Sabadell va semblar acomplexar-se i el poder quasi total de la bimba va ser dels vermells que, tot i intentar-ho, no van aconseguir perforar altra vegada la porteria local.