Revista digital EL SABALLUT

dimecres, 10 de setembre del 2008

Copa Catalunya: prou tracte de favor!


És indignant veure com els equips anomenats grans d’aquest país es passen pel darrera la única competició amb cara i ulls que celebra la Federació Catalana de Futbol. L'anomeno una competició amb cara i ulls per dir-ho d’alguna manera, per què dit sigui de pas, he vist molt pocs torneigs tan mal muntats... i n’he vist uns quants, des de les 12 hores que organitzem els @rlekinats.com per les penyes del C.E. Sabadell, a la Lliga de Campions, passant per lligues escolars i de la mateixa F.C.F. o la Lliga, des de Primera divisió a Territorial, la Copa del Borbó... en fi, un munt, però cap altre torneig tan mal muntat.

Anant al que anava, poso en coneixement, que hi ha dues places a semifinals que ja estan adjudicades abans de començar el torneig, per tant, hi deu haver al voltant d’un centenar de clubs que intenten entrar a les altres dues places. I aquí és on entra la meva indignació: F.C. Barcelona i R.C.D. Espanyol són aquests privilegiats que entren directament a semis. Perquè? Doncs per què són els únics catalans que juguen a la Primera divisió espanyola i en conseqüència, presumptament, tenen unes competicions més dures. Fins aquí podríem dir que d’acord (acceptem vaixell com animal aquàtic, que diria aquell anunci). Però el que és humiliant per la resta de clubs del país i per la pròpia competició, és que ambdós conjunts es presentin a aquesta competició amb els equips filials. L’Espanyol per la seva banda, es va presentar amb 7 jugadors del primer equip, diguem-ne que és prou digne (tornem a acceptar el vaixell), tenint en compte l’entitat del rival que els toca, però el que ja clama al cel és que el gran F.C. Barcelona, l'autoanomenat més que un club, aquell que s’atreveix a portar el nom de tots els catalans –sense preguntar-nos si volem o si ja ens està bé- aquests, tenen la barra de presentar-se sense ni un sol jugador de la seva primera plantilla. És a dir, entraran a semis per la patilla, per la cara, pel morro, no per què tinguin competicions més importants.

Per això, senyors de can fanga, demanin no jugar a una Copa que els va petita, que no els importa, que ningunegen, en resum: que els fa nosa.

Des d’aquí doncs, demano que s’aboleixi el tracte de favor que reben els equips anomenats ‘grans’, si poden jugar les semifinals amb l’equip filial, també poden jugar les eliminatòries anteriors.

A sobre, els qui visitem el Mini Estadi ens hem de sentir a dir allò que tan els agrada de ‘no sou catalans, sou fills de...’. En paraules del seu propi president: que n’aprenguin! per què, com a catalans, han quedat a l'alçada de la sola de la sabata. A mi, com a català que sóc i em sento fins al moll de l'os, aquesta gent no em representen per res!

2 comentaris:

Albert ha dit...

bentrobat amic manel...
Penso, que estaria molt bé, que altres clubs de catalunya, poguessin representar el nostre país , a europa o per les Espanyes, penso que s'esta fent camí, amb el nastic i girona a segona, i equips forts a 2b que en qualsevol moment poden pujar, Sabadell, Lleida, Terressa....
També, s'ha de reconeixer, encara que la van cagar l'altre dia, que el barça , ha sigut l'institució catalana, que si mes no, més a passejat amb orugll exit el nom de catalunya, i això no ho pot negar ningú.

Manel Escribà ha dit...

Benvolgut Albert,

no negaré que en un altre temps això fora així, però penso que actualment l'únic que pot i ha de representar Catalunya, a nivell esportiu per suposat, han de ser les seleccions catalanes.

En altres paraules: s'ha de viure el temps que ens toca i col·laborar per un futur millor i no pas viure del passat. No es pot enarborar la senyera, fent-la seva (i de ningú més), i al mateix temps ridiculitzar els altres clubs de Catalunya i a la pròpia FCF.