Revista digital EL SABALLUT

dilluns, 9 de juny del 2008

Resultats de les eleccions a ERC

Després de parlar-ne molt en els mitjans de comunicació, les eleccions a Esquerrar Republicana de Catalunya ja tenen resultats.

Els vencedors són aquells qui ja partien com a clars favorits: Joan Puigcercós i Joan Ridao.

Resultats en nombre de vots i percentatges:

Presidència:

  • Benach: 1875 vots / 26'80 %
  • Carretero: 1937 vots / 27'68 %
  • Puigcercós: 2616 vots / 37'39 %
  • Renyer: 569 vots / 8'13%

Secretaria General:

  • Bertran: 1294 vots / 18'53 %
  • Carandell: 1384 vots / 19'81 %
  • Niubò: 1671 vots / 23'92 %
  • Ridao: 2636 vots / 37'74 %

Aquests números deixen molt a dir en el 25è. Congrés, que es farà finalment al recinte del Fòrum, a Barcelona, pel que ja s'està movent tothom per fer els pactes necessaris per tirar endavant les seves esmenes. Una papereta dura tindran el nou president i secretari general ja que, com era d'esperar ningú ha arribat ni al 40% de suport a la seva candidatura. Significa doncs, que un suposat pacte entre vençuts podria fer aplicar les seves idees de futur per davant dels guanyadors dels comicis. Val a dir però, que quelcom per l'estil a aquestes alçades, seria altament complicat, sobretot tenint en compte que aquest supòsit hauria de ser entre Carretero (27'68%) i Benach (26'80%), que sumen entre els dos més del 50% dels vots de la militància i dic que seria complicat pel fet que les idees de Benach, al igual que les de Bertran (veritable líder de E.I.) i Puigcercós, és seguir el pacte d'Esquerra amb l'esquerra, mentre que Carretero s'inclina més pel sector nacionalista.

Espero sincerament que es pugui arribar a un punt de trobada entre tots els punts de vista que hi ha a E.R.C., ja que el president i el secretari general han de saber i entendre que ara ja no són només una candidatura, sinó que ara són la punta de llança d'un partit independentista i socialment d'esquerres, sense oblidar cap de les dues premisses.

Val a dir, ja m'ho permetreu, que l'enquesta que vaig incloure en aquest bloc i que possiblement tu que llegeixes aquest article, hi vas votar, ha estat gairebé profètica.

1 comentari:

Albert ha dit...

Bones Manel,
lo de la enquesta , com dius , profètica.Ja veurem com ho gestiona el Puchi , i a qui integrarà, i el que si que veig, i tal com va denunciar n Carod, hi haurà mobbing cap a ell ?¿?¿