Revista digital EL SABALLUT

dimarts, 21 de juliol del 2009

L'home de la lluna



És ben sabut que hi ha molta gent que viu a la Lluna, tot i que és en un sentit figurat, evidentment. De fet, només està registrada una visita -amb èxit- a aquest satèl·lit de la Terra. Ahir en va fer exactament 40 anys... o això ens fan creure.
.
Molta gent pensa que no va ser més que pantomima, una mica més de publicitat en la guerra freda entre els Estats Units i la Unió Soviètica.
.
Val a dir que de qüestió pràctica en tenia ben poca, per no dir nul·la, al igual que en tindria avui dia. Bé, ara encara seria pitjor, perquè les despeses que generaria a la Terra, amb la crisi actual, seria massa per gastar-ho a la Lluna.
.
Possiblement doncs, la pregunta bàsica seria aquesta: quina necessitat hi havia a enviar a persones a passejar per la Lluna? Possiblement per aquell temps no es tenia massa en compte la paraula 'necessitat'.
.
Sigui com sigui, el 20 de juliol de 1969, Neil Armstrong i l'Apolo 11 quedaran en la memòria col·lectiva i a totes les enciclopèdies com el dia de l'arribada del primer home a la Lluna.
.
Una altra pregunta que molts es faran és: Per quan el viatge a Mart?
.