Revista digital EL SABALLUT

dimecres, 8 de juliol del 2009

Cas Gürtel o passar-se la llei pel darrera


Seguim amb els casos de corrupció política. Tot i que val a dir que malauradament no és novetat, tot i ser noticia.

Francisco Camps ha estat imputat, jutjat i processat en el cas 'Gürtel' per acceptar suborns en especie. Aquestes especies, per concretar una mica més, són en forma de vestits, roba en general. Evidentment de primera qualitat.

El Popular, perquè no ho he apuntat, però Francisco Camps, és el president del que ells anomenen la comunitat valenciana (altres l'anomenem País Valencià), ho és pel Partit Popular.

Aquest personatge ja ha dit que recorrerà la sentència. Que faci, està en el seu dret.

A més, no pensa pas dimitir del seu càrrec, ni qui està per damunt seu en aquell partit polític el pensa fer plegar. No sé pas quin dels dos supòsits és pitjor, però és evident que ha d'haver o com ha mínim hauria d'haver, alguna llei que l'obligués a dimitir. Altres, per temes menys greus ho han fet, tot i que si ho han acabat fent, haurà ha estat perquè tindrien un mínim de vergonya.

I després hi haurà qui es posarà les mans al cap perquè la gent passa cada vegada més de la política i sobretot dels qui la fan: els polítics. Què s'esperen?

I què dir de la justícia? Tot un president de comunitat autònoma declarat culpable per acceptar suborns (no "només" imputat), i continua tan tranquil a la seva cadira. Ja és de vacances la justícia?