Revista digital EL SABALLUT

dimecres, 29 de juliol del 2009

Barcelona, de ciutat a poble



La Barcelona de Jordi Hereu és capaç de canviar talment com un camaleó.
.
Fa un temps vam veure com expedien llicències sense mirar res més que qui era el sol·licitant, si aquest es deia Woody Allen, es concedien sense més ni més. En la resta dels casos s'hauria de veure.
.
Va rebre moltes queixes en aquest sentit l'executiu del socialista Jordi Hereu, per excés de permissibitat i aquest va donar a entendre que si la capital catalana havia de sortir en una pel·lícula, amb la publicitat que això comportava, no podia ser gratuït.
.
Tenia raó... en part. Sí era cert que un rodatge d'aquestes dimensions inspirat en la ciutat, havia de tenir les màximes facilitats, no ho era menys que els veïns afectats havien d'estar al corrent, com a mínim, dels talls de trànsit. No era lògic ni de rebut tancar carrers sense pràcticament avís previ.
.
Passat un temps d'aquests fets, ara es veu l'altre cara de la moneda amb un problema molt similar. Han obert un expedient sancionador als promotors de U2.
.
Els veïns de les Corts, últimament acostumant a bregar-se amb l'ajuntament que els ha tocat, sobretot pel tema de la requalificació dels terrenys del Mini Estadi, han denunciat l'excés de soroll i d'horari tant dels assajos com del concert del grup irlandès. I l'ajuntament, en aquest cas, els ha fet cas.
.
I jo em pregunto: perquè es passa d'un extrem a un altre amb aquesta facilitat? No és prou important que un grup musical tan conegut enceti una gira mundial a Barcelona, amb dos concerts a la capital catalana (únics en tot l'estat espanyol) com per fer la vista grossa com ja es va fer amb el rodatge de Vicky-Cristina-Barcelona?
O és que simplement li havien de donar algun os per mossegar als veïns de les Corts per poder requalificar el Mini sense més entrebancs?
.
Sigui com sigui, que es vagin oblidant d'obrir noves gires mundials, amb el que això comporta i felicitats als fans que van assistir al concert d'U2 al camp del FC Barcelona... amb aquestes perles de l'ajuntament no seria d'extranyar que haguéssin vist l'últim concert d'aquest grup a la capital catalana.
.

3 comentaris:

bacus ha dit...

festa major de les corts a partir de les 22 a tot drap, orcresta-plateria a tot drap, fora això per comenençar, que és això de fotre una taula de 100metres i tallar tot un carrer, adeu, a casa i resant em cagu en cony. immigrat barceloní i fart de a les 6 del matí dormint els trons i cavalls de sant antoni...

a partir de les 20:00 ni festes ni animals ni sorolls.

tradicions? de que em parla jo escolto sorolls i sóc ciutadà de barcelona i em toquen els pebrots les festes d'associacions de veïns "autoritzades" per fer remor.

bacus ha dit...

s'hauria d'anar per ells sense contemplacions per remor, els primer van amb un timbal i la resta amb cavall.

Quim ha dit...

@bacus, quina llàstima que ho vegis així. En un barri on costa entendre tant el fet de participar el carrer i que costa tant que la gent es conegui entre sí... doncs sap greu que ho visquis així.
Et convido a que coneguis altres realitats del barri, perquè així pot ser et podem fer canviar d'opinió :).
Igualment gràcies per conèixer la teva realitat, sempre és bo saber quins problemes tenen altres veïns del barri.
Tot i així pot ser intepreto malament les teves paraules :)