Revista digital EL SABALLUT

dijous, 5 de febrer del 2009

Amb l'exemple per davant



Diuen les enquestes de carrer que s'estan fent als EE.UU., en la seva majoria la gent no creu que hagi arribat el tan esperat canvi a Washington.

Potser sí que es pensaven que tot canviaria de la nit al dia... no crec que la cosa vagi així tampoc, és lògic que tot comporti el seu temps, sobretot els canvis a aquests nivells. Jo de moment m'he quedat amb un parell d'apunts:

Primer: Ho va dir durant la campanya i va ser el primer que va signar com a president. Guantanamo s'ha de tancar en un període d'un any.

Segon: Prohibeix sous superiors a 500.000 euros a qualsevol persona que treballi o estigui associada a una empresa que rebi ajudes públiques.

El primer punt ja ens indica cap a on vol portar la situació internacional i tanmateix serveix per exemplificar que ha complert amb quelcom que ja fa temps es demanava -perquè no es pot parlar d'exigir quan és en relació als EE.UU.- al que se suposa que és el país de la llibertat i de les oportunitats.

El segon és un punt que també te dues lectures, la més evident és que l'economia no està per aquestes festes així de clar i català i la segona, crec que també prou clara és que s'ha de donar exemple (No com aquí, que es demana austeritat i en canvi el propi govern augmenta el preu del bitllet de tren un 7%). Tot i així i parlant d'empreses que reben ajudes públiques, em continua semblant una quantitat escandalosa.