Revista digital EL SABALLUT

dijous, 4 de desembre del 2008

... i l'atur segueix pujant


24.837 parats més en el mes de novembre. Es diu ràpid, oi?
Doncs aquestes són les dades oficials que publica la Generalitat de Catalunya.
.
Cada dia que passa em fa més ràbia veure com tots plegats (ZP, Montilla i cia.) estan pendents de donar diners als bancs i caixes, mitjançar (que vol dir bonificar i més concretament també, donar diners per la patilla) perquè la Nissan o la Seat no tanquin o regulin plantilla.
Bé, això últim, al regulació de llocs de treball, no me'n fa de ràbia, més aviat em fa pena.
.
Aquests 24.837 llocs de treball provenen en la seva majoria de petites i mitjanes empreses, que paguen els seus impostos cada tres mesos (la majoria un 20% dels seus beneficis), seguretat social (un 40% sobre la base de cotització dels treballadors, que per fer-nos una idea potser més entenedora, és -aprox.- un 50% del sou net), per no parlar dels impostos com l'I.V.A., les escombraries i moltes vegades també l'impost de circulació dels vehicles comercials.
.
A on van a parar aquests impostos? Doncs segons sembla, actualment serveixen -en bona part- per donar-los als bancs i a les caixes, que reben les seves subvencions i fons perduts.
.
Què han de fer aquestes petites i mitjanes empreses que han pagat els impostos? En molt bona part, per poder mantenir-los oberts o, en el millor dels casos, fer ampliació de dit negoci, han d'anar als bancs i caixes a demanar crèdits per poder-ho fer. És a dir: han de pagar interessos a l'entitat de crèdit, havent pagat uns impostos que han servit per revifar les entitats de crèdit...
.
Això és el món al revés? els grans vividors continuen vivint (valgui la redundància) dels treballadors i del petit empresari, simplement perquè tenen als polítics agafats d'allà sota perquè a fi de comptes també han d'anar a parar als bancs i a les caixes a demanar crèdits pels diners que necessiten per fer les campanyes electorals. En resum, estem pagant impostos per poder demanar crèdits. Quina gràcia, oi?!
.
Hi ha qui te la cara molt dura.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Es aixó de lo sagrado la "pasta" jejejeje
no en serio, ho tenim molt malament.
Y lo pitxor es que es respire un aire de SOCIALISME, tipus censura.

Si no t´agrada no parlis massa...

Salutacions.

Manel Escribà ha dit...

Benvolgut Anònim,

precisament perquè no m'agrada i perquè a totes llums és injust, s'ha de fer entendre a la societat que ens estan prenent el pèl.

Salut!