Revista digital EL SABALLUT

dimecres, 31 de desembre del 2008

Resum esportiu del 2008



Voldria fer un resum del que ha estat aquest any a nivell esportiu. Possiblement em deixi moltes coses, perquè en un any hi ha molta teca, però procuraré fer memòria, com a mínim del millor.
.
Vull començar, com no, pel meu Centre d'Esports Sabadell. Vam finalitzar la lliga 2007/08 amb els deures fets, que no és res més que salvar la categoria sense massa tràngols. A falta de dues jornades per acabar el campionat ja estava dat i beneït, sense angúnies per descens, però també sense esperances de promoció d'ascens. El que tocava.
.
Pel que fa a l'inici del campionat de lliga 2008/09, el tema pintava però que molt bé o això ens van vendre. Una plantilla justa en nombre de jugadors però molt més tècnica i competitiva que la de la temporada anterior. Aquests quatre primers mesos han estat marcats per les lesions i un seguit de resultats amb gustos agredolços. Les lesions han causat estralls en el plantejament i tot i que es va començar molt bé, sembla que precisament de la Nova Creu Alta sigui d'on costa més treure els punts. A falta d'una jornada per la finalització de la primera volta però, amb els números a la mà, els resultats no són tan desastrosos com poden semblar veient cada partit. La promoció d'ascens només està a dos punts, pel que si es fan les coses com toca i les lesions ens respecten, s'ha de poder aspirar a tot.
.
Si he de destacar un nom a nivell internacional, aquest no pot ser un altre que Usain Bolt (foto), tot i que Michael Phelps no es queda enrere, tot s'ha de dir. Són, al meu entendre, els dos millors esportistes d'aquest any 2008.
.
Em quedo, però, amb el jamaicà. Sempre he estat més de secà i les curses atlètiques, ja siguin curta, mitja o llarga distància, són unes de les meves debilitats. I val a dir que la superioritat d'aquest home és desmesurada. Ara per ara no te rival. De fet, actualment un 'made in Jamaica' és sinònim d'èxit en atletisme mundial. No en va es van imposar en els 100 m. (Bolt), 200 m. (Bolt) i 4 x 100 m. als Jocs Olímpics, tots amb rècords mundial. Per treure's el barret.
.
No voldria deixar d'anomenar al sabadellenc Aschwin Wildeboer, que tot just acaba d'aconseguir un rècord mundial. Poca broma! a aquest noi se l'ha de seguir de prop.




.
Pel que fa a fèmines, voldria destacar per davant de tot l'ascens de categoria del C.E. Sabadell Femení, que entrena el meu amic Gerard Taulé. I que pel porten de temporada, s'està complin l'objectiu de la permanència. De ben segur que l'aconseguiran sense passar massa engúnies.
.
El que ja és un clàssic com al millor de l'any és l'equip femení de waterpolo del Club Natació Sabadell. És difícil dir alguna cosa d'elles que no s'hagi dit ja. Superar aquestes últimes fases de la Copa d'Europa i classificar-se ha estat la cirereta del pastís.
.
I pel que fa a noms propis, possiblement cal destacar a Mireia Belmonte (foto), que tot just acaba de fitxar pel Club Natació Sabadell i ja sota la bandera de l'entitat sabadellenca ha aconseguit un rècord mundial. I només te 17 anys!
.
Felicitats a tots i ànims pel 2009!!!