Revista digital EL SABALLUT

divendres, 14 de novembre del 2008

Televisió als camps de futbol: pa per avui i gana per demà



Porto molt de temps dient aquesta frase: la televisió als camps de futbol són pa per avui i gana per demà.
.
Doncs bé, aquest demà ja ha arribat.
.
Si mirem la parrilla televisiva d'abans d'ahir, ens trobem que TV3 va retransmetre els partits de copa del rei de l'Espanyol i Barcelona, la Sexta -a part del propi Barcelona- uns quants més i per acabar-ho d'adobar, a La 2 es podia veure el Tottenham-Liverpool de la Carling Cup anglesa.
.
Sense cap mena de dubtes un excés de futbol televisat i per uns partits que no tenen una especial rellevància ni interès general.
.
Ara fa dies que sentim a clubs com el totpoderós Futbol Club Barcelona queixant-se de la falta d'assistència de públic a l'estadi, però que s'esperen? un partit contra un rival de 2a. divisió B, en un dia de pluja, a partir de les deu de la nit, que significa acabar a les dotze i, per tant, arribar a casa als voltants de dos quarts d'una, això anant bé i, a sobre, televisat.
.
Amb aquest panorama, qui espera una entrada a l'estadi mínimament decent?
.
Per la resta de partits de l'any, no tantsols de la lliga, sinó també els de copa, hi ha la possibilitat de veure'ls absolutament tots per televisió, ja sigui en obert o per ppv. Aquest és el gran mal del futbol d'avui dia. Les penyes dels propis equips de futbol tendeixen cada vegada més a reunir-se a les seves seu socials per veure, en bona concòrdia i total armonia, els partits del seu equip. Quines ganes hi ha de desplaçar-se des de les comarques de Tarragona, Girona o Lleida -amb les seves conseqüents hores de trajecte- per veure un partit un dissabte a la nit si aquest el fan televisat? I encara que sigui un diumenge a les cinc de la tarda, horari ara ja poc habitual per alguns, si el partit en qüestió no és realment interessant, no val la paga.
.
Alguns s'han volgut omplir les butxaques amb els diners de la televisió, però sense la visió de futur que això, ara ja, comporta.
.
Malauradament, aquest excés futbolístic per les televisions també afecta als clubs més modestos, com als del 2a. divisió B, com al meu Sabadell. Ens fan jugar dissabte a 2/4 d'una del migdia. Horari de futbol base, amb tots els respectes pel futbol base, però això és indigne i resta parròquia als estadis, ja que no cal recordar que hi ha molta gent que els dissabtes i sobretot pels matins, treballa.
.
En aquest cas podem parlar de nul·la sensibilitat per part dels qui manen a TV3 'la nostra'(???), que es posa de genolls davant el F.C. Barcelona i obliga a fer el mateix, davant seu, als clubs modestos.

2 comentaris:

Albert ha dit...

Manel , que hi ha clubs i clubs, ja saps que el BArça és el simbol de catalunya...que et penses que escoltaràn al Sabadell?¿? al lleida?¿?¿ al Gavà ?¿?
El que si penso que s'haurià de potenciar desde TV3 l'esport català, futbol 2a-2b- bàsquet LEB-HOCKEY-VOLEY, ALLÀ ON HI HA POTENCIAL CATALÀ I DE QUALITAT.....

Manel Escribà ha dit...

Amic Albert,
ja sé que als modestos no ens escoltaran, però em referèixo a que el totpoderós Barcelona també pateix el problema de les televisions als seus estadis.
En resum, tot el que sigui esport per televisió indubtablement comporta menys assistència als terrenys de joc.