Revista digital EL SABALLUT

divendres, 7 de novembre del 2008

A ZP ja no el creu ningú...


Ja no ens creiem res del que aquest home ens pugui dir. Així de clar. Des del seu famós 'aprovaré el estatuto catalán...', passant pel calendari de les obres de l'AVE i aquest passat estiu, el del finançament, ja ningú es creu el que ha dit el president de la Generalitat. Segons aquest últim, li ha tret al ZP la promesa que tindrem el finançament abans d'acabar l'any 2008.
.
Encara que això fora cert, ja va molt fora de termini, que pels qui no ho recordin acabava el passat 8 d'agost i estem a les dates que estem... des del meu humil punt de vista, en Montilla més li valia haver fer-se l'orni i a la pregunta respondre allò de 'pasapalabra!'. Li hagués quedat més creïble.
.
L'oposició no se'l creu i encara que així fora, és el que els toca dir. Però és que els propis socis de govern a la Generalitat han titllat de paraules buides les del president. On anirem a parar!
.
El propi ZP no n'ha dit res d'això, serà que comença a tenir vergonya? possiblement no sap què és això, simplement a ell encara no hi haurà hagut l'ocasió de preguntar-li. Per les espanyes estan massa enfeinats mirant de donar solucions a la banca, no sigui que deixin de tenir beneficis, mentre que a les PiMEs, que són les que, en molt bona part, mantenen l'estat, mai se les ha tingut en compte. Les petites i mitjanes empreses, sempre les gran damnificades!
.
Mentre Nissan, Seat i tots aquests grans han aconseguit ajudes i beneficis fiscals quan eren èpoques de vaques grasses, què han obtingut les petites i mitjanes empreses? pagaments d'impostos sense drets a demores de ni un sol dia, ni crèdits tous, ni ajudes, ni beneficis fiscals, ni res que se li assembli. És a dir que, per variar, els que sempre han hagut de posar l'altra galta, perquè tot se sostingués, ara ho tornaran a fer, perquè no podran enviar a casa als seus treballadors si no tenen feina, perquè a aquests treballadors no se'ls pot reubicar, perquè aquests treballadors, si l'empresa tanca o són acomiadats, van directes a la cua de l'atur. I moltes d'aquestes empreses són proveïdors de les pròpies Nissan o Seat de torn. En aquests casos, quina solució hi donen?
Potser i només potser, algun dia s'adonaran que la crisi de la que es parla ara a tota hora, el poble la viu des de fa molt de temps.
.