Revista digital EL SABALLUT

dimecres, 19 de novembre del 2008

Volem l'estació CREU ALTA!


Al barri de la Creu Alta hi estan construint una de les estacions del nou metro del Vallès. Fins aquí tot normal tenint en compte la situació del barri i el número d'habitants del mateix. El problema rau a partir del moment de donar-li el nom a l'estació. Què seria el més lògic? Sota el meu punt de vista, ja que parlem del barri de la Creu Alta seria que aquesta estació es digués Creu Alta.
Doncs no. La Generalitat decideix que el nom de l'estació ha de ser Eix Macià. Perquè? doncs perquè hi ha aquesta avinguda a dues cantonades de l'estació, que per concretar encara més es situarà al carrer Pi i Margall, just al costat de la Plaça de la Creu Alta. D'acord en que és la via propera més transitada (en cotxe a diari i a peu els caps de setmana), però això no eximeix que un barri amb la solera de la Creu Alta es mereixi tenir l'estació amb el seu nom... o millor dit: és l'estació la que hauria de tenir l'honor de portar el nom del barri.
L'associació de veïns ja ha manifestat el desig que així sigui, tot i que no s'està aconseguint el suport de l'ajuntament que ha optat per rentar-se'n les mans. Aquí us adjunto un correu electrònic que m'ha arribat:
L’Associació de Veïns de la Creu Alta mostra el seu desacord en la denominació de la futura estació del carrer Pi i Margall, prevista per la Generalitat de Catalunya, com a EIX MACIÀ.

Entenem que per la seva ubicació en ple centre de la Creu Alta, un barri carregat d’història, la denominació de l’estació ha de ser CREU ALTA.

El mes de Juny, l’associació va enviar instàncies a la Presidència de l’Ajuntament de Sabadell i al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, demanant que la nova estació tingui la denominació de CREU ALTA, ja que en l’actualitat, la documentació informativa de la Generalitat, l’estació es dirà EIX MACIÀ, mentre que la que genera l’Ajuntament es diria CREU ALTA-EIX MACIÀ.

A la Comissió de Seguiment de les Obres, vàrem demanar informació i els representants de la Generalitat ens van respondre que era un tema que havien traspassat al Departament de Nomenclàtor de la Generalitat de Catalunya.

En quant a l’Ajuntament de Sabadell se’ns ha dit que no era de la seva competència. És competència exclusiva de la Generalitat. De tota manera, ens agradaria veure que l’Ajuntament de Sabadell ens fa costat.

Per tot això i per evitar trobar-nos en situació de fets consumats, l’Associació de Veïns de la Creu Alta no pararà fins aconseguir que l’estació del nostre barri es digui CREU ALTA.

També, demanem a tothom que ens ajudi a divulgar aquesta campanya, que no va contra ningú i només té un objectiu.... que l’estació de la Creu Alta es digui pel seu nom, CREU ALTA.