Revista digital EL SABALLUT

dijous, 13 de maig del 2010

Embolica que fa fort


En ZP l’ha tornat a fet ben grossa. Primer ens va intentar ‘colar’ el tema de les jubilacions als 67, havent-se de fer enrere tot seguit, després va deixar anar que congelaria els sous al funcionariat i acte seguit, de nou, com els crancs, va tirar enrere.

Ara, com que ja no li surten els números ni del dret ni del revés, ja ho imposa, demostrant que molta imaginació no en gasten a les files socialistes.

De nou, també demostra que això de dretes i esquerres, pel que fa a política, cada vegada te menys importància. Com diria aquell: això no serveix per res!

No fa pas tant es va dedicar a donar diners a punta pala a la banca... és de lògica, són qui els financen les campanyes electorals (tenen ben après allò del no mossegaràs la mà de qui et dóna de menjar).
Tot i que també són qui ens han portat -a tots- a la crisi, signant crèdits sense cap garantia, tant a particular com a empreses i més concretament a les constructores que, mira per on, s’han ben enganxat els dits.
I no serà que no estàvem tots avisats que la bombolla immobiliària havia de petar algun dia.

Sigui com sigui, les prestacions es congelen i els sous del funcionariat fins i tot baixaran... el seu també, un 15% diuen, tot i que a mi personalment m’agrada més parlar de xifres totals i no de percentatges.

Posem un exemple: un metge que cobri uns 2.500 Euros, ara reduirà el seu salari, deixant-lo en uns 2.450, a partir de l’any 2011.
Ara bé, i si agafem el sou d’un ministre o d’un alt càrrec o del propi president del govern, que passa?
Els seus sous ronden una mica més de 7.000 Euros mensuals, pel que aquesta reducció els deixarà en uns 6.000 Euros. Pobrets, ja poden arribar a final de mes amb això? La Esperanza Aguirre, presidenta de la Comunitat de Madrid deia que no...
Cal recordar que, a part del salari, tota aquesta ‘colla pessigolla’ també rep retribucions per despeses, és a dir: dietes. És sabut i de domini públic que aquestes ‘dietes’ acostumen a sobrepassar el sou oficial. És a dir, que a més de cobrar aquestes barbaritats, a més, no tenen quasi despeses (elles i ells evidentment diran que sí).

Pel que ara i des d’aquí proposo reduir els sous i salaris de president, ministres, alts càrrecs i ‘xupopters’ en general, posem, un 75% i es limitin les dietes a un màxim de 600 Euros mensuals. Que no és poc! Hi ha pensionistes que cobren (de sou) força menys!!!

Potser seria la manera de que comencessin a tocar de peus a terra, sabessin la feina que hi ha a arribar a final de mes i de passada, estalviaríem una animalada d’Euros.


P.D.: Això mateix val per alcaldes, regidors i/o parlamentaris, que directament es podria entendre que van al sac dels ‘xupopters’, però no està de més puntualitzar-ho.
.