Revista digital EL SABALLUT

dijous, 11 de febrer del 2010

La justícia ha de ser per a tots igual


L’incendi d’Horta de Sant Joan, com totes i tots recordem, es va cobrar víctimes humanes. Cinc bombers que feien la seva feina hi van deixar la vida i el cas arriba al Parlament per debatre i exigir, si convé, les responsabilitats de qui correspongui.
Malauradament i com se sol dir, en política tothom es tapa les vergonyes i en aquest cas no és cap diferència. El Tripartit ha vetat la compareixença d’uns altres bombers que van estar molt a prop dels que van morir, però que van tenir la sort de cara i ara encara ho poden explicar.
Ho poden explicar en sentit figurat, evidentment, perquè com ja he apuntat el tripartit ho ha vetat.
Em sembla vergonyós –i d’aquí que es tapin precisament les vergonyes- perquè les responsabilitats polítiques passaran inadvertides, estaran per damunt del bé i del mal i perquè si qui ho va viure de més a prop no pot declarar, ja m’explicareu qui ho pot fer.
És una de tantes més que acabaran explicant-nos que ‘un canvi sobtat de vent que no es podia preveure’, que ‘es van prendre les mesures adequades’ i tota aquesta xerrameca que faran servir per tapar-ho tot i tal dia farà un any.

No sé fins a quin punt els familiars dels bombers poden portar el cas als tribunals ordinaris per exigir justícia, perquè és evident que del Parlament (sí el nostre), començant ja d’aquesta manera, no en sortirà cap.