Revista digital EL SABALLUT

dimecres, 11 de novembre del 2009

Vèncer el complex d'inferioritat

Per respectar la nostra llengua, la catalana, hem de començar nosaltres per fer aquest exercici.

Si en l’anterior article em queixo de la despesa innecessària que suposa certs informes, no puc deixar de donar el meu suport en la despesa que va suposar els traductors de català-castellà per la visita d’una delegació de Nicaragua.

Difícilment els delegats d’aquest país entenien el català i no pel simple fet de saber parlar en castellà ens ha d’obligar a casa nostra a expressar-nos en una llengua que no és la del país. No és de rebut fer-ho. No és ni tant sols deixar-nos trepitjar, és fer-ho nosaltres mateixos!

L’excusa de dir que tothom sap el castellà és anular el català, oblidar-lo. Això ja ho va intentar un home baixet durant quasi quaranta anys i abans ho feren els avantpassats de l’actual rei de les espanyes i els seus consellers.

El pitjor de tot és que es van sumar a aquestes crítiques certes persones que són de suposada mentalitat catalanista. O com dirien al Polònia: presumptament. No val a desgastar políticament a costa del català.

Cal vèncer aquest complex d’inferioritat i entendre i fer entendre que mentre no siguem independents (i possiblement després de la independència el problema serà el mateix) el català no és una llengua imprescindible, pel que no podem permetre’ns el luxe de rebaixar-nos. Perquè si no el defensem nosaltres, està clar que no ho farà ningú.
.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Això ha estat una clara mostra d'auto-odi. Només faltaria que els representants del poble de Catalunya no es poguessin expressar en català!!! Massa mentalitat provinciana abunda al nostre Parlament.

Manel Escribà ha dit...

Benvolgut Albert,
és el que tenen els polítics, sobretot si estan allunyats del poder: viuen en permanent campanya electoral i aprofiten qualsevol tema per atacar. És en aquests moments quan demostren que el que els interessa exclusivament és manar. Tot el demés, TOT, els és indiferent.