Revista digital EL SABALLUT

dilluns, 17 de gener del 2011

Dita catalana


Per Sant Antoni un pas de dimoni.



(Fa referència a que el dia es va allargant mentre la nit és cada vegada més curta)

dijous, 13 de gener del 2011

Els bancs i caixes: els grans estafadors

Ara es dediquen a fer d’agents d’assegurances, d’agents immobiliaris, d’assessors fiscals i laborals i qui sap de quantes coses més.

Estic parlant dels bancs i caixes d’aquest país. Com possiblement sabreu, ara fa un temps que l’estat els va donar una injecció econòmica als bancs i a les caixes amb la intenció que aquest concedissin crèdits a les empreses i hipoteques als particulars a fi d’activar l’economia global. Diners que, evidentment, van sortir dels impostos que totes i tots paguem.

Doncs no tant sols no han complert la seva part del tracte –que no és altre que obrir l’aixeta dels crèdits- sinó que ara, a més, es dediquen a fer la feina d’altres i evidentment a preus d’escàndol, ja que el seu marge és infinítament superior. No en va reben diners públics.

Les caixes en particular van rebre subvencions per fusionar-se, quan aquestes fusions serveixen quasi exclusivament per poder tancar oficines excedents i prejubilar als treballadors a partir dels 50 anys, mentre que les de la nostra generació haurem d’estar treballant fins els 67... o qui sap si més.

En resum, els bancs i les caixes ens han estafat a base dels impostos que paguem, ja que els hem donat diners perquè ells ens en puguin deixar (ja són nassos!) i tot i així, només han sanejat els seus comptes que han començat a minvar (que no desaparèixer) degut a les altíssimes nòmines dels seus alts càrrecs, ajudants, adjunts i endollats.

I els polítics, tant partits com personatges, com no pot ser d’una altra manera, en són còmplices actius d’aquest robatori, ja que necessiten valdre's d’ells per pagar les costoses campanyes electorals, algun que altre xalet i qui sap si rentar (digueu-ne ‘blanquejar’ si voleu) algun que altre milió.

Així va el país!

dimecres, 12 de gener del 2011

Frase cèlebre (la primera de l'any)

No s’ha que confondre mai el coneixement amb la saviesa. El primer ens serveix per guanyar-nos la vida; la saviesa ens ajuda a viure.

Sorcha Carey. (1943, Dublin -Irlanda-) Professora d'art clàssic anglès.

Dita catalana


El vent de gener porta l'oliva a l'oliver.

dimecres, 5 de gener del 2011

Dita catalana

Quan venen els tres barbuts,venen els freds cascarruts.




(Els 'barbuts' fa referència als reis mags d'orient)

dissabte, 1 de gener del 2011

Dita catalana

El qui treballa el dia de cap d'any,
te treball tot l'any.